Резніков залишається на посаді, а нардепи ініціюють законопроєкт про часткове відкриття інформації про закупівлі: комітет Ради провів засідання щодо скандалу по продуктах для ЗСУ

Про це повідомляють народний депутат Вадим Івченко та заступниця голови Комітету Мар’яна Безугла.

Безугла розповіла, що в ході засідання були представлені контракти по закупівлях, Резніков доповів та пояснив деталі, НАБУ, ДБР та СБУ розповіли про кримінальне провадження та хід розслідування.

Комітет прийняв рішення ознайомитися з фірмами-постачальниками харчування в ЗСУ та ініціювати закон про часткове відкриття інформації про закупівлі в умовах воєнного стану. 

Також, комітет планує посилити контроль щодо інших напрямів оборонних закупівель, серед яких озброєння, боєприпаси, речове забезпечення, паливно-мастильні матеріали тощо.

Інформацію про те, що Міністерство оборони закуповує продукти для військових за цінами, значно вищими, ніж у роздрібних мережах Києва, 21 січня оприлюднило видання Дзеркало тижня із посиланням на угоду оборонного відомства про закупівлю продуктів.
Після цього комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки викликав на своє засідання керівництво Міноборони. 
У Міністерстві оборони України назвали звинувачення у закупівлі продуктів для армії за завищеними цінами такими, що мають ознаки навмисних маніпуляцій. Міністр оборони України Олексій Резніков також відреагував на звинувачення у закупівлі продуктів для армії за завищеними цінами.
У НАБУ розповіли, що бюро було відомо про можливі зловживання Міноборони при закупівлях продуктів для військових ще до публікацій в ЗМІ, слідство триває.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/reznikov-zalishaetsya-na-posadi-a-nardepi-initsiyuyut-zakonoproekt-pro-chastkove-vidkrittya-informatsii-pro-zakupivli-komitet-radi-proviv-zasidannya-shchodo-skandalu-po-produktakh-dlya-zsu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *