Родичі захисників “Азовсталі” закликали світ визнати росію державою-спонсором тероризму (Відео)

Такою є ситуація станом на 30 липня

На Софійській площі в Києві родичі українських військовополонених з “Азовсталі” і активісти закликали світ визнати рф державою-спонсором тероризму. Такою є ситуація станом на 30 липня. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”, передає “5 канал”.

“Активісти закликали визнати росію державою – спонсором світового тероризму після обстрілу російськими військовими колонії з утримуваними українськими військовополоненими в (ред. – тимчасово окупованій) Оленівці в Донецькій області напередодні. Організатором заходу виступила ініціативна група “Вирій” за підтримки “Асоціації сімей захисників “Азовсталі”. Учасники акції закликали також ООН і Міжнародний Комітет Червоного Хреста відреагувати на злочинні дії росії, яка порушила всі раніше укладені домовленості і притягнути її до відповідальності”, – мовиться в повідомленні.

Дружина командира полку “Азов” Катерина Прокопенко зазначила, що, коли захисники “Азовсталі” склали зброю і пішли в полон, ООН і Міжнародний Комітет Червоного Хреста запевнили, що їхньому життю та здоров’ю нічого не загрожуватиме.

Також, асоціація родин захисників “Азовсталі” опублікувала звернення.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/AzovstalFamilies/499″]

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *