російська мова має взагалі зникнути з України – Данілов (Відео)

Секретар РНБО вважає, що російська мова є елементом ворожої пропаганди

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що російська мова небезпечна для України, тож вона має зникнути з нашої території.

“російська мова має зникнути з нашої території взагалі як елемент ворожої пропаганди й промивання мізків для нашого населення… Англійська є обов’язковою, наша рідна мова є обов’язковою. А насаджувати сюди ці російські наративи дуже небезпечно. Нібито ми маємо з ними порозумітися, ми маємо щось зрозуміти”, – заявив Данілов в ефірі одного з ток-шоу.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/dvvideo/620″]

“Дивіться, нам від них нічого не треба, нехай вони відчепляться від нас, хай відійдуть на свої болота і квакають своєю російською мовою”, – наголосив секретар РНБО.

Він також повідомив, що на нараді з президентом Володимиром Зеленським було ухвалено рішення переходу державного телеканалу FreeДом з російської мови на англійську.

“Рішення було ухвалено, що починати треба з мови міжнародного спілкування – англійської. І решта мов буде додаватися”, – розповів секретар РБНО.

Нагадаємо, раніше суспільного резонансу набула новина про те, що наступного року із державного бюджету на російськомовні канали Freedom і “Дом”, а також на телемарафон хочуть витратити 2 млрд гривень. У першому читанні опозиційні сили змогли збити ці правки.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

російська мова в паспорті громадянина України: чому цю норму досі не скасували

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *