російська ракета Х-101 може полетіти до Львова, а може і до Іспанії чи Португалії – Ігнат (Відео)

X-10 мають дальність 5,5 тисяч кілометрів

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат обговорили, звідки рашисти запускають ракети і на яких напрямках їх чекати.

Загалом понад 3000 ракет різних типів було пущено по Україні. По Україні ворог застосував уже всі види ракет. 

Читайте також: Ракетний терор: як працює повітряна тривога та скільки є часу, щоб безпечно дістатися укриття

“Для ракет “Іскандер” чи ракет “Калібр” немає потреби десь ближче під’їжджати чи далі. Тому що калібр має дальність застосування 2,5 тисячі кілометрів. Якщо взяти циркуль і прокреслити на карті, зрозуміло, що вони можуть з моря їх запустити куди завгодно, так само, як “Іскандер”. Тому напрямки всі загрозливі. Жоден напрямок не може бути якимось безпечним”, – говорить Ігнат.

“Єдине, якщо ми говоримо про ракети, які вже з літаків запускаються, якщо це X-10, то вона може полетіти до Львова, а може до Іспанії чи Португалії – бо дальність 5,5 тисяч кілометрів”, – зауважує речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він також розповів, чим саме рашисти вдарили по ТРЦ в Краматорську.

“А якщо це злітають літаки Ту-22М3, які вдарили по Кременчуку, то це вже ракета Х-22 – одна з найруйнівніших ракет, 960 кілограмів вибухівки. Її дальність 600 кілометрів. Саме коли вони злітають на півночі, ми бачимо їх маршрут і приблизну траєкторію польоту, і Повітряні сили ЗСУ вираховують, куди може бути повітряний удар у радіусі 600 кілометрів від державного кордону, куди вони можуть найближче підлетіти, знову ж таки, не залізаючи в зону ППО наших повітряних сил”, – каже Ігнат.

Водночас військовий зазначає, що наші сили ППО постійно підвищують свою майстерність.

“Із кожним днем, з кожним тижнем і місяцем війни наші сили ППО дедалі більше вдосконалюються. Тому що ніхто не стикався з такою ракетною загрозою, як стикнулася Україна. Жодна країна світу не знала таких атак. І сьогодні фактично ми показуємо всьому світу, як ми з тим озброєнням, що в нас є, це все робимо. І сповіщаємо людей і збиваємо ракети, які можемо збивати”, – каже спікер Командування Повітряних сил ЗСУ.

Дивіться повний випуск “Час: Online” із речником Командування Повітряних сил ЗСУ Юрієм Ігнатом:

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *