російським військовим-мародерам, які грабували Бучу, повідомлено про підозру – СБУ

Зловмисники відправляли крадене майно рідним на росію через білорусь

Ще вісім мародерів – військовослужбовці зс рф і росгвардії, які грабували українців у Бучі, – отримали повідомлення про підозру. Про це повідомила СБУ на своїй сторінці у Facebook.

“Перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Київщини, ці загарбники проводили так звані “зачистки” населених пунктів: грабували майно місцевих мешканців і мародерили покинуті домівки, щоб згодом відправити все це своїм рідним”, – йдеться в повідомленні.

У Службі безпеки зазначили, що слідчі зібрали неспростовні докази порушення ними законів та звичаїв війни.

“Встановлено, що більшість із них – військовослужбовці в/ч 6720 федеральної служби військ національної гвардії рф. Серед них є й десантник-гвардієць з окупованого Криму. Зокрема, з 24 лютого по 31 березня 2022 року на території тимчасово окупованої Бучі ці російські військові награбували собі “трофеї” – комп’ютерну та побутову техніку, ювелірні вироби, гаджети, одяг, продукти харчування тощо. Задокументовано, що згодом зловмисники відправляли крадене майно рідним у поштових відправленнях із білоруського міста Мозир. Ці “посилки” призначалися адресатам в Алтайському та Хабаровському краях, на Сахаліні”, – повідомили в СБУ.

Всім їм повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Нагадаємо, раніше СБУ оголосила у міжнародний розшук колишнього депутата від “Партії регіонів”.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *