російські окупанти перетворили ЗАЕС на військову та ремонтну базу – Держатомрегулювання

Всі шість енергоблоків перебувають у зупиненому стані

російські загарбники перетворили Запорізьку АЕС на військову та ремонтну базу, намагаються призначити фейкову експлуатуючу організацію – про це пише “Укрінформ” із посиланням на повідомлення Держатомрегулювання.

“Станом на сьогодні ЗАЕС перетворилася фактично з виробника електрики на споживача. Це все відбувається внаслідок окупації ЗАЕС рашистськими загарбниками. Всі шість енергоблоків перебувають у зупиненому стані. Але Запорізька АЕС отримує електрику з енергосистеми України. Електроенергія потрібна для того, щоб працювали системи безпеки, у тому числі ті, які забезпечують залишкові відведення тепла від ядерного палива”, – зазначив виконувач обов’язків голови Держатомрегулювання Олег Коріков.

За його словами, рашисти фактично перетворили ЗАЕС на військову базу, а ще на станції окупанти ремонтують військову техніку.

“Ці дії є абсолютно неприйнятними. Наразі відбуваються нелегітимні, протиправні спроби призначити фейкову експлуатуючу організацію, яку не визнано жодною країною”, – наголосив Коріков.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/UkraineMediaCenterKyiv/4109″]

Нагадаємо, в кінці листопада Генштаб ЗСУ повідомив, що російські окупанти заборонили вхід на територію ЗАЕС працівникам, які не підписали контракт із “росатомом”.

Нагадаємо, ворог веде наступальні дії на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках

Дивіться також відео за темою: ЗСУ вже близько! Енергодар, ЗАЕС, Запоріжжя

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *