росіянам бракує ППО: в Україну ЗРК С-300 тягнуть аж із Сирії – СтратКом ЗСУ

Багато даних про російський військовий потенціал роздуті самими ж російськими військовими

російські війська в районі Масьяфа в Сирії згорнули батарею ЗРК С-300 і вивезли її назад до росії – про це повідомляє СтратКом ЗСУ з посиланням на дані ізраїльської розвідки.

“Батарею справді не направили на захист будь-якої російської бази чи іншого об’єкта в Сирії, а саме вивели. Причому всі ми чудово розуміємо, де найближчим часом ця батарея може бути. Але ось у чому справа, офіційно на озброєнні росії існує 125 дивізіонів ЗРК С-300 – це 1500 ПУ. І, дивлячись на ці цифри, розуміємо, що недоліку в цій техніці в росії не повинно бути, як і відчуття дефіциту”, – йдеться в повідомленні СтратКому.

Зазначається також, що багато даних про російський військовий потенціал у відкритих джерелах були роздуті самими ж російськими військовими, аби зімітувати військову міць “другої” армії світу.

“Тисячі БПЛА, тисячі танків, нескінченний запас ракет… У результаті, мо рф вихвалялося 2 тис. БПЛА, але після знищення перших 500 стали вилучати їх у МНС, прикордонників, ФСБ. Вихвалялися 2700 танками, але вже після 800 знищених почали знімати з консервації. Що ж до ЗРК С-300, то це в обслуговуванні не БМП і не танк, а складніший апарат, ТО якого має бути регулярне та якісне. Регулярне та якісне. В росії. Регулярне та якісне”, – йдеться в матеріалі.

“Власне, щось підказує, що реальний стан справ у росії з ЗРК С-300 набагато гірший, ніж можна собі уявити. І ось уже в зону бойових дій в Україну С-300 вивозять аж із Сирії. Усе ж іде за планом! Патєрь нєт!”, – іронізують у СтратКомі.

Нагадаємо, у понеділок, 29 серпня, Оперативне угрупування військ “Каховка” заявило, що ЗСУ вдалося прорвати першу лінію оборони росіян під Херсоном. Згодом у пресцентрі Сил оборони “Південь” підтвердили, що Україна почала наступальні дії на різних напрямках, зокрема і на Херсонщині.

Жителів регіону просять подбати про свою безпеку і від’їхати подалі від російських баз. І не дарма – вони продовжують активно вибухати.

Тим часом російські військові, за даними депутата облради, з набитими картатими сумками пішки тікають з Томариного на Херсонщині.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *