росіяни намагаються приховати рух техніки та військ на півдні, глушать зв’язок та інтернет – Генштаб ЗСУ (Відео)

Упродовж минулої доби українська авіація завдала 24 удари по ворогові

російські військові чудово розуміють, що на них очікують серйозні неприємності на півдні. Тож у регіоні вони роблять все можливе для того, щоб бодай якось відтермінувати свою поразку. На півдні окупанти прагнуть приховати пересування своєї техніки, а також військ. Це вони роблять не просто так, адже успішний контрнаступ буквально не залишає шансів як на відступ, так і на спокійне зберігання зброї та боєкомплекту на складах. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Щоб мінімізувати ризики, російські військові блокують роботу операторів мобільного зв’язку. Також вони позбавили доступу до інтернету. Усе це відбувається у районах Таврійська та Нової Каховки, що на Херсонщині.

“На думку ворогів, лише таким чином вдасться приховати рух свого війська та машин. І почасти вони праві, адже передати інформацію нашим військовим стане складніше. Але оскільки цими даними вже володіють у Генштабі, то відомості таки просочилися”, – повідомляють українські військові.

Зауважимо, що на Південнобузькому напрямку російські загарбники прагнуть покращити своє логістичне забезпечення. Це питання особливо гостро стоїть на тлі регулярних вибухів на складах з боєкомплектом. 

Також вороги завдали артилерійських ударів по понад 20 населених пунктах, розташованих уздовж лінії зіткнення на цьому напрямку. Відомо, що від ударів постраждала найбільше інфраструктура Вищетарасівки, що на Дніпропетровщині.

Як зазначають у Генштабі ЗСУ, упродовж минулої доби українська авіація завдала 24 удари по ворогові. Уже підтверджені влучання по 16 районах скупчення зброї та техніки, а також опорному пункту російських загарбників.

Крім того, захисникам України вдалося поцілити у 8 позицій зенітних ракетних комплексів. Також підрозділи протиповітряної оборони збили 5 крилатих ракет і ворожий Су-25.

Ефективно свою роботу виконали воїни ракетних військ і артилерії. Вони уразили:

  • 4 пункти управління;
  • 5 районів скупчення окупантів, зброї та техніки; 
  • 2 об’єкти ППО;
  • 1 об’єкт артилерії;
  • 2 склади боєприпасів;
  • станцію РЕБ;
  • інші військові цілі окупантів.

Як повідомляв 5.UA, за добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах 11 населених пунктів. Авіація Сил оборони України протягом попередньої доби завдала 24 удари.

Читайте також: Вибухи чули аж на правому березі: росіяни поцілили в ТЕЦ у Деснянському районі Києва – сюжет

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *