росіяни перегруповуються на Запорізькому напрямку, а на Криворізькому нарощують сили – ОК “Південь” пояснили навіщо

Тим часом у Чорному морі корабельне угруповання рф становить 18 бойових кораблів та катерів

російські загарбники нарощують своє угруповання на Криворізькому напрямку. Про це повідомляє ОК “Південь”.

“Ворог продовжує ведення бойових дій на рубежах оборони, нарощує угруповання на Криворізькому напрямку з метою недопущення прориву ЗСУ”, – мовиться в повідомленні.

У ЗСУ не виключають, що надалі російські окупанти створюватимуть ударні угруповання.

Тим часом за неділю, 31 липня, на півдні ЗСУ знищили 52 росіян, чотири танки, дві самохідні артилерійсько-мінометні установки “Нона-С”, самохідну артустановку, вісім одиниць броньованої та автомобільної техніки, чотири склади з боєприпасами в Бериславському й Баштанському районах.

“Також отримано підтвердження влучання по ешелону з військовою технікою, боєприпасами й живою силою в районі залізничної станції Брилевка. Втрати дорозвідуються”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наша авіація завдала два удари по ворожих опорних пунктах у районах Олександрівки та Благодатного. Ракетно-артилерійські  підрозділи вдарили по ворожих станціях радіоелектронної боротьби в районі Біляєвки.

За словами командування, ситуація на південному фронті “складна й динамічна у розвитку, але перебуває під контролем сил оборони”.

Тим часом у Чорному морі корабельне угруповання рф становить 18 бойових кораблів та катерів, які маневрують вздовж кримського узбережжя в напрямку Новоросійська. У готовності до ракетних ударів перебувають 5 кораблів та 1 підводний човен, споряджені 44 ракетами типу “Калібр”. Також на чергуванні 5 десантних кораблів.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *