росія втратила у війні проти України понад 100 тис. військових – Міноборони Великої Британії (Відео)

росія не досягла своїх стратегічних цілей у війні

Кількість військових втрат росії у війні проти України перетнула позначку 100 000 – убитими, пораненими та дезертирами. Тож тепер начальнику генштабу рф валерію герасимову загрожує звільнення. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес у Палаті громад 20 грудня, пише “НВ” з посиланням на Sky News.

Він вважає, що росія не досягла своїх стратегічних цілей у війні і “стрімко” втрачає війська та військове командування. Уоллес зазначив, що кремль усунув усіх командувачів оперативними напрямками, які обіймали посади станом 24 лютого.

“росія втратила значну кількість генералів та командувачів. Ходять чутки про звільнення генерала герасимова, оскільки путін відмовляється від відповідальності за військовий провал, що триває в Україні. Високий рівень смертності та зростання суспільного невдоволення триває”, – сказав Уоллес.

І заявив, що понад 100 000 росіян загинули, дістали поранення або втекли, ЗСУ знищили понад 4500 бронемашин, понад 140 вертольотів і літаків.

“Щодня з’являється все більше звинувачень у зґвалтуваннях, довільних затриманнях, тортурах, жорстокому поводженні, смертях під час ув’язнення та безсудних стратах. Є докази незареєстрованих місць масових поховань, росія також знищила 200 українських культурних об’єктів”, – резюмував він.

Як повідомляється з посиланням на дані Генштабу ЗСУ, станом на 19 грудня захисники української землі знищили 99 230 окупантів.

Читайте також: Подарунок на Миколая: ЗСУ майже 20 разів вдарили по кублах окупантів – Генштаб

Дивіться також відео за темою: ЗАЛУЖНИЙ ПОПЕРЕДИВ: НАСТУП УЗИМКУ? PATRIOT на підході | Хроніка 42-го тижня

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *