росія відновила поставки газу до Німеччини через “Північний потік”, але не на повну потужність – подробиці

Обсяг поставок у найближчі місяці матиме великий вплив, наприклад, на економіку Німеччини

Після технічного обслуговування “Північного потоку” знову почалися постачання газу німецько-російським газопроводом. Про це заявив представник компанії-оператора Nord Stream AG, пише Spiegel.

Представник повідомив, що обсяги постачання газу були заявлені приблизно на тому ж рівні, що й до техобслуговування, тобто близько 67 мільйонів кубометрів на добу. Це відповідає приблизно 40% використання максимальної потужності.

Проте заявлені кількості можуть змінюватися протягом дня за умови попереднього повідомлення.

Останнім часом було побоювання, що росія може використати оголошені ремонтні роботи, щоб назавжди зупинити подачу газу до Німеччини. У москві наголошували, що повне припинення постачання газу “Північним потоком-1” пов’язане із терміново необхідними роботами на інфраструктурі газопроводу, але насамперед із виходом з ладу турбіни Siemens, привезеної до Канади для ремонту.

Досі неясно, скільки газу росія тепер хоче постійно транспортувати трубопроводом. До припинення постачання 10 днів тому завантаження балтійського трубопроводу становило лише 40%. Останні кілька днів з’явилися ознаки того, що росія може ще більше скоротити обсяги постачання газу. На це вказують так звані номінації – резервування пропускної спроможності трубопроводів.

Ці замовлення на транзит газу газопроводом “Північний потік-1” у четвер залишилися на зниженому рівні. Глава Федерального мережевого агентства Клаус Мюллер повідомив, що так звані номінації на “Північний потік-1”, як і раніше, становлять близько 30% потужності. Обсяг поставок у найближчі місяці, ймовірно, матиме великий вплив, наприклад, на економіку Німеччини, а також на приватних клієнтів, оскільки це, ймовірно, вплине на ціни на газ. Це також має бути вирішальним для того, наскільки Німеччина зможе заповнити свої газосховища до холодної пори року та чи буде дефіцит.

Як повідомляв 5.UA, 10 липня Канада погодилась зробити виключення із санкцій та повернути “газпрому” турбіну. У “Нафтогазі” відреагували на рішення Канади віддати Німеччині турбіну – вже готують заяву до партнерів.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *