Росія навряд чи досягне значного прориву під Бахмутом у найближчі тижні, – британська розвідка

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у twitter.

Як зазначається, у середині грудня російські військові та проксі-сили Вагнера брали участь у своїх піхотних атаках навколо міста Бахмут Донецької області. Однак багато з цих операцій погано підтримувалися.

За даними розвідки Британії, за останні десять днів Україна виділила значні підкріплення для захисту сектору, і частота російських атак знизилася порівняно з піком у середині грудня. Обидві сторони зазнали великих втрат.

“Російські наступальні операції в цьому районі в цей час, ймовірно, проводяться тільки на рівні взводу або відділення. Малоймовірно, що Росія досягне значного прориву під Бахмутом у найближчі тижні”, – йдеться у повідомленні.

У понеділок, 2 січня 2023 року, прикордонники прийняли два важкі бої на околицях Бахмута й у самому місті. Група з близько трьох десятків російських окупантів спробувала штурмувати український опорний пункт. Штурм вдалося відбити. За попередніми даними, знищено 7 та поранено 9 росіян. Українські прикордонники втрат не зазнали.
Станом на ранок 3 січня у Генштабі наголосили, що противник, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському напрямку. Також минулої доби на цьому напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Спірне, Берестове, Білогорівка, Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмут та ін.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/rosiya-navryad-chi-dosyagne-znachnogo-prorivu-pid-bakhmutom-u-nayblizhchi-tizhni-britanska-rozvidka

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *