росія намагається зробити Херсонщину зоною відчуження – Зеленський (Відео)

Президент повідомив, що окупанти вивозять з Херсонщини медичне обладнання і машини швидкої допомоги, а також змушують лікарів переїжджати в рф

Президент Володимир Зеленський наголосив, що російські загарбники умисно знищують систему охорони здоров’я на окупованих територіях, а саму Херсонщину хочуть перетворити на “зону відчуження”. Про це президент сказав під час свого вечірнього звернення.

Зеленський зазначив, що російські військові вивозять з Херсонської області обладнання і машини швидкої допомоги, а на лікарів, що залишилися, тиснуть і змушують переїжджати в росію.

“Передусім це стосується Херсонської області. росія робить із Херсонщини зону без цивілізації, без елементарних речей, які доступні у більшості країн світу. Цей регіон до приходу росії, як і всі інші області України, був цілком нормальним і безпечним, там гарантувалися всі соціальні послуги людям. Там гарантувалося життя. А тепер росія намагається зробити Херсонщину буквально зоною відчуження”, – заявив президент.

Глава держави закликав мешканців тимчасово окупованих територій допомагати один одному, попри будь-які дії окупантів. 

Також Зеленський зазначив, що Україна визволить всі території, утім “потрібно витримати час, коли навіть формально окупанти підтверджують, що їм не втриматися на території України, і тому намагаються викрасти вже й медичне обладнання, поневолити медичний персонал”.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/V_Zelenskiy_official/3822″]

Читайте також: ЗСУ знищують тилові запаси ворога: Хлань розповів про ситуацію на Херсонщині

Як повідомляв 5.UA, росіяни готуються до вуличних боїв у Херсоні, а мобілізованих використають як гарматне м’ясо – Буданов

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *