росія перекидає частину своєї військової техніки у білорусі ближче до кордону з Україною

окупанти проводять бойове злагодження військ росії та білорусі

У білорусі помітили колони російської військової техніки, які перекидають до полігону, розташованого ближче до кордону з Україною. Про це повідомляє моніторингова група “Беларускі Гаюн”, передає “УНІАН“.

За даними проєкту, йдеться про 24 одиниці техніки, а саме про 4 трали з танками Т-80, мінометну батарею, машини зв’язку та інженерну техніку.

“Військово-пропагандистські канали поінформували про початок чергового етапу бойового злагодження так званого спільного регіонального угруповання військ (сил) зс рф і рб. Анонсовано рух колон з військовою технікою дорогами країни”, – мовиться в повідомленні.

За даними моніторингової групи, 12 грудня перша колона з технікою зс рф висунулася з району полігону “Обуз-Лісновський” (Барановицький рн, Брестська область) у бік полігону “Брестський” (Брестський р-н, Брестська область).

Нагадаємо, у ГУР повідомили, що фейки про підготовку наступу з білорусі корисні росії

Як повідомляв 5.UA, в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти можуть посилити свої угрупування на тимчасово окупованих територіях України підрозділами, які нині перебувають у білорусі. Це може статися після того, як вони пройдуть навчання.

Наразі росія на території білорусі поблизу кордону з Україною зосередила понад 9 тис. своїх військових. За даними ГУР, ще близько 15 тис. білоруських армійців готові долучитись до війни на боці окупантів. 

Раніше в Генштабі ЗСУ попередили, що на росії та тимчасово окупованих територіях готуються до проведення чергової хвилі мобілізації.

Дивіться також відео за темою: 9 місяців війни: кремль хоче переговорів, білорусь погрожує

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *