росія погрожує повністю зупинити Запорізьку АЕС

окупанти готують нову серйозну провокацію з наміром звинуватити Україну

На росії заявили про готовність повністю зупинити роботу найбільшої атомної станції в Європі – Запорізької АЕС, яка від початку березня перебуває під повним контролем російських військ.

“Під час продовження негативного розвитку ситуації з українськими обстрілами може бути розглянуте питання про виведення в холодний резерв 5-го та 6-го енергоблоків, що призведе до зупинки Запорізької АЕС”, – заявив начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту зс рф генерал-лейтенант ігор кириллов, якого цитують російські пропагандистські ЗМІ.

Раніше російські війська неодноразово обстрілювали ЗАЕС з артилерії, звинувачуючи у цьому Україну. російські пропагандисти також заявили, що 19 серпня “Україна готує провокацію і масштабний обстріл ЗАЕС”.

Нагадаємо, від початку березня Запорізьку атомну електростанцію російські окупанти використовують як військову базу. Там облаштували вогневі позиції та обстрілюють звідти українські міста. За даними “Енергоатому”, у машинному залі першого енергоблоку АЕС росіяни розмістили щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброєю та вибухівкою. Є ризик витоку радіації. Українська розвідка також попереджає: загарбники готують провокації під українським прапором.

Після загострення ситуації навколо атомної станції, генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі готовий очолити делегацію на ЗАЕС.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *