русня готується до “нєпростого рєшенія”: що відбувається в Україні і, зокрема, на Херсонщині на 238 день великої війни (Відео)

ЗСУ роблять усе, щоб уникнути жертв серед цивільних

Операція “Евакуація”. Після кількох днів млявих закликів до жителів Херсонщини – гауляйтери заявили, що впродовж наступного тижня вивезуть на лівобережжя близько 60 тисяч людей. Поплічник московських загарбників, ексрегіонал та колишній мер міста Володимир Сальдо – підтвердив, що з Херсону тікає й уся окупаційна адміністрація. По місту вже розкидають пропагандистські листівки. І, водночас, забороняють в’їжджати до області усім цивільним.

Що ж відбулося? Окупанти лякають, буцімто ЗСУ вже аж так близько, що невдовзі мають почати наступ на сам Херсон. А ще – вдарити по греблі Каховської ГЕС. Нещодавно призначений командувач російським військом генерал Суровікін – розповідає про непросту ситуацію для загарбників. І з очевидними труднощами намагається читати текст із суфлера: “Прагнуть прорвати нашу оборону”.

Але ЗСУ не лише прагнуть, а без зайвого інформаційного шуму йдуть шляхом деокупації України. Тож навіть керівництво так званої другої армії світу – натякає, що цілком можливо Херсон не “назавжди з росією”, як іще нещодавно і так гучно заявляли на псевдореферендумі.

Утім, плани ворога невідомі, а подальші дії – можуть стати абсолютно непередбачені. У Миколаївській обласній військовій адміністрації висувають версію, що ворог тікає з Херсона – саме для подальших атак по визволеному місту.

“Знаючи російську тактику, і знаючи ще, що вони копають укріплення в районі Чаплинки під ствольну артилерію, а саме щоб бити по Херсону, у мене відчуття, що російські готуються бити по Херсону, на жаль”, – сказав Віталій Кім.

Свідком підготовки до втечі окупантів – останній тиждень є й окупована частина сусіднього Запоріжжя – про це розповів “5-му каналу” міський голова Мелітополя.

“Ми бачимо міграцію, ми бачимо що величезна кількість колаборантів, окупантів – приїжджають саме до міста Мелітополя з Херсона та до міста Бердянська. За останній тиждень, так. І це не радісна новина. Тому що ми розуміємо, що для рашистів цивільне населення нічого не варте. І ми розуміємо, що якщо вони поставлять собі ціль знищувати міста, знищувати цивільне населення – то вони це і будуть робити”, – пояснює міський голова Мелітополя Іван Федоров.

І росія продовжує робити найбільш просте рішення для їхнього недовійська – цілити по мирних українцях із безпечної для себе відстані. У середу країна знову була з кількагодинною повітряною тривогою. Прольоти ракет і дронів-камікадзе помітили в різних Областях. У столиці та на Київщині повітряну загрозу повністю відпрацювало ППО. Загалом упродовж дня Повітряні сили збили 4 із 6-ти крилатих ракет та десяток безпілотників. Утім, ворог таки поцілив енергетичну інфраструктуру – на Вінниччині та Івано-Франківщині.

“Маємо влучання по Бурштинській ТЕС, внаслідок якого виникла пожежа. Всі служби працюють, рятувальники на місці. Дякуючи Богу – жертв немає”, – зазначила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

ЗСУ роблять усе, щоб уникнути жертв серед цивільних – і докладають максимум зусиль, аби росіяни та їхні поплічники швидше приміряли дерев’яний однострій. В окупованих містах знову раптово вибухають адміністрації загарбників – як цієї ночі, в Енергодарі. А генштаб регулярно звітує про чималі втрати ворога на Бахмутському напрямку. І як розповідають самі бійці – попри усі зміни власного командування, московити й надалі бездумно кидають у лобові атаки мобілізованих – малими порціями і на постійній основі.

“Вони будуть слати по 30 ванюшек кожні 4 години. Ну тобто просто, щоб кулеметник перекурив, випив кави і далі продовжив стріляти. Це зараз не жартую, військові просто не знають, що відбувається з цими ідіотами. Це щось, не знаю, може усе таки Шойгу агент ГУРа? Може так”, – міркує військовослужбовець Євген Карась.

Можливо саме тому міністр нападу рф був відсутній на черговому засіданні кремлівського радбезу. Де путін вирішив встановити чергове пробиття дна – й оголосив воєнний стан на українських Луганщині, Донеччині, Запоріжжі та Херсонщині. Рішення кремлівського карлика – нікчемні. І лише призведуть до нових репресій серед цивільних. Так на нову безглуздість москви відреагували на Банковій.

“Запровадження “воєнного стану” на окупованих територіях із боку рф варто розглядати лише як псевдолегалізацію мародерства та розграбування майна українців перед черговим “перегрупуванням”. Для України це не змінює нічого: продовжуємо визволення та деокупацію своїх територій”, – наголосив радник голови ОП Михайло Подоляк.

Деокупації не буде з живими окупантами. І за минулу добу ще 430 русскіх відійшли на більш вигідні позиції, також знищено 6 російських танків, 16 бойових броньованих машин. 15 артилерійських систем, одну систему протиповітряної оборони, дві одиниці спецтехніки та 14 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще 5 крилатих ракет, 10 безпілотників та 1 літак.

Олексій Пасак, “5 канал”.

Читайте також: Українські сили деокупували вже 1620 населених пунктів – Офіс президента

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *