“русня має бути відправлена вслід за кораблем”: у Києві відбувся велозабіг на підтримку захисників “Азовсталі” та ЗСУ (Відео)

Проїхати 10 кілометрів велосипедом і задонатити на ЗСУ захотіли понад 500 учасників

Допомогти армії і вкотре нагадати усім, що росія продовжує утримувати в полоні 2,5 тисячі оборонців Маріуполя. Саме з такою метою відбувся у Києві велозабіг. Чи багато грошей для ЗСУ вдалося зібрати? Скільки українців взяли участь? І чи є новини від “азовців”, дізнавалася журналістка “5 каналу”.

Ось стартують учасники 10-кілометрового велозабігу заради захисників “Азовсталі” та збору грошей на ЗСУ.

“Підтримати наших хлопців, які там зараз за нас віддуваються”, – каже учасник велопробігу Єгор.

Учасниця акції Оксана запевнила: “Чим можемо тим і допомагаємо. Я вважаю, в такий час велоспільноту теж необхідно залучити якось до цієї справи, тому я тут”.

“Там наші пацани в “Азові” русня має бути відправлена вслід за кораблем”, – зауважив учасник акції Денис.

Однією з перших перетинає лінію старту Сандра Кротевич – сестра начальника штабу та першого заступника полку “Азов”, майора Богдана Кротевича. Востаннє з братом спілкувалася ще три місяці тому, коли він виходив з “Азовсталі”. Сюди прийшла з конкретною метою.

“Закликати людей, щоб вони допомагали нам до тих людей, які приймають рішення. Можуть вплинути, тому звісно, потрібно постійно про це казати, бо може бути так як з людьми які там з 2014-2015 року досі сидять в полоні і про них ніхто не знає, не чує”, – наголосила Сандра Кротевич.

Бо після 29 липня, коли в Оленівці підступно стратили наших оборонців, асоціація родин вкотре переконалась у бездіяльності міжнародних організацій, зокрема Червоного Хреста.

“Червоний Хрест нічого не зробив, щоб потрапити туди, вони не звернулися до міжнародної спільноти, до країн сильних, такі як Сполучені Штати, наприклад, чи Туреччина, чи Велика Британія, до якихось країн, щоб все ж таки вирішити це питання, і все таки туди потрапити”, – додала Сандра Кротевич.

Асоціація родин захисників “Азовсталі” серед співорганізаторів велозабігу. Також долучилися ДСНС, КМДА та Нацполіція. Окрім приверення уваги до оборонців Маріуполя організатори велозабігу мали ще одну мету.

“Це звичайно, зібрати кошти на підтримку наших Збройних Сил України, зокрема на що збираємо – на військовий автомобіль, сума близько 350 тисяч гривень і якщо пощастить, то зберемо ще на автомобіль наших парамедиків”, – повідомив прес-офіцер ДСНС України Олександр Хорунжий.

Проїхати 10 кілометрів велосипедом і задонатити на ЗСУ захотіли понад 500 учасників. У Києві вдалося зібрати майже 180 тисяч гривень. Та ще мають підрахувати гроші, які зібрали в інших регіонах України. Після фінішу учасники велозабігу переглянули фотовиставку, присвячену захисникам та захисницям “Азовсталі”. Їхні родини закликають продовжувати мітингами, акціями, публікаціями тиснути на світову спільноту, аби повернути усіх до України і не допустити псевдосуду над оборонцями, який за інформацією головного управління розвідки, окупанти хочуть провести у Маріуполі 24 серпня.

Софія Норенко, Олексій Тищенко, “5 канал”

Читайте також: У Полтаві відкрили фотовиставку портретів загиблих бійців полку “Азов”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *