“Рухаємося до цього”: у Baykar підтвердили будівництво заводу в Україні – які строки (Відео)

Уже легендарний Bayraktar TB2 нині постачається у 24 країни світу

Протягом 2 років турецька компанія Baykar, відома виробництвом свої ударних безпілотників, планує завершити будівництво заводу в Україні.

Про це повідомив її гендиректор Халук Байрактар журналістам агенції Reuters в кулуарах SAHA EXPO Defense and Aerospace в Стамбулі, передає Liga.net.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Він визнав, що війна в Україні негативно вплинула на реалізацію планів – проте від них ніхто не відмовлявся.

“Нині в нас є архітектурний проєкт. Фаза детального проєктування вже закінчена. Будемо рухатися власне до будівництва… Протягом 2 років хотілося б його завершити”, – зазначив управлінець.

Зауважимо, що угода про будівництво виробничих потужностей турецької компанії в Україні була підписана ще до повномасштабного вторгнення зс рф 24 лютого. Крім того, вітчизняні компанії “Мотор Січ” та “Івченко-Прогрес” стали постачальниками двигунів для новітніх безпілотників Akıncı та Kızılelma.

Вже легендарний Bayraktar TB2 нині постачається у 24 країни світу, а в Akıncı – вже є п’ять замовників. У планах турецьких зброярів – лише розширювати виробництво.

“Наші виробничі потужності з TB2 становлять 20 одиниць на місяць. Наша ціль на 2023 рік – робити не менше 30 щомісяця”, – зауважив Байрактар. Крім того, до кінця 2023 року мають бути завершені випробування версії TB3.

Дивіться також відео за темою:

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *