“рф використовує методички ще Другої світової”: чому рашисти таки втекли з правобережної Херсонщини – Гуменюк (Відео)

Тактика знищення логістики російського війська дала свій результат

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк обговорили, чому рашисти все ж таки відвели війська з правобережної Херсонщини.

Читайте також: Визволення ЗСУ Херсону – в ОК “Південь” оцінили, чи залишається загроза Одесі з боку рашистів

“По-перше, вони усвідомлюють безперспективність, по-друге, ми настільки їм ускладнили процес перебування і забезпечення на цій території, яка нині від них вільна, що вони усвідомлювали наближення зими, погіршення погодних умов і подальшого, дійсно, процесу заглиблення в цю ситуацію, де вони не зможуть підтягувати резерви, де вони не зможуть використовувати боєприпаси, а проведення нами контрнаступу в сенсі нищення їхніх запасів і виснаження війська як такого було спрямоване не тільки на фізичне знищення боєприпасів, техніки, підрозділів, а і на моральний тиск на ці самі підрозділи. Вони усвідомлюють, що протягом такого довготривалого часу ми не втрачаємо оптимізму, на відміну від них, ми не втрачаємо мотивації, сподівань і впевненості, що наше діло праве і ми робимо свою роботу з просуванням вперед”, – каже речниця ОК “Південь”. 

Гуменюк констатує, що тактика знищення логістики дала свій результат, і загалом росіяни усвідомили, що зиму вони не переживуть.

“Те, що вони руйнують інфраструктуру (зокрема Антонівський міст, – ред.) і намагаються ускладнити, уповільнити ЗСУ просування за ними шляхом замінування, встановлення різних перешкод, це все говорить про те, що вони використовують ще методички Другої світової війни. Але в нашому війську вже є усвідомлення, що ця війна інша, що вона має ознаки гібридної війни, в якій треба воювати також інтелектуально і на інформаційному фронті. І саме тому ЗСУ мають успіх, бо ми нині пишемо новий підручник військової справи”, – пояснює спікер.

Читайте також: У ОК “Південь” повідомили, скільки “Калібрів” тримає рф у Чорному морі

Дивіться повний випуск інтерв’ю з Наталею Гуменюк:

Як повідомляв 5.UA, 11 листопада в ГУР підтвердили, що Херсон повертається під контроль України. ЗСУ заходять у місто, а шляхи відступу росіян перебувають під вогневим контролем українських захисників.

В ОК “Південь” повідомили, що за тиждень українські сили визволили 179 населених пунктів у Миколаївській та Херсонській областях.

Як повідомляв 5.UA, росіяни вночі знову обстріляли Нікопольський район із “Градів” та важкої артилерії – 45 тисяч родин лишилися без води. 

Як відомо, Генштаб ЗСУ підтвердив знищення в Херсонській області ворожого складу боєприпасів, близько 40 російських окупантів, двох одиниць броньованої техніки та десяти вантажних автомобілів.

Читайте також: В ISW пояснили, чому ЗСУ мають скористатися помилкою путіна та продовжити контрнаступ

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *