рф перекидає до України щойно сформований 3-й армійський корпус – CIT

Склалася дивна ситуація – корпус добре укомплектований технікою, але добровольці не дуже прагнуть її опановувати

Нещодавно сформований 3-й армійський корпус зс рф – або принаймні та його частина, що може вважатися готовою до бою – вже перекидається на фронт в Україну.

На це вказують аналітики з Conflict Intelligence Team.

Вони орієнтуються на виявлені в останні кілька днів фото та відео перевезень російської  військової техніки залізничними ешелонами. Зокрема, із Муліно Нижегородської області – до Неклинівки у Ростовській області.

Вдалося розпізнати комплекси “Бук”, танки Т-80БВ та Т-90М. Переміщення перших, як пояснюють у CIT, і свідчить якраз про перекидання великого об’єднання, наприклад, армії.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Вони вийшли 22 і 24 серпня відповідно, що приблизно відповідає часу відправки сформованого там 3-го армійського корпусу, який називав український аналітик Костянтин Машовець і підтверджували наші джерела”, – пишуть аналітики.

Наразі важко сказати, куди саме російські генерали планують кинути корпус, просто територіально південь Ростовської області знаходиться найближче до Донеччини та Запоріжжя.

“Корпус відносно добре укомплектований технікою, проте добровольці не відрізняються бойовим духом, дисципліною та прагненням опанувати видану ним нову техніку”, – уточнюють у Conflict Intelligence Team.

Таку ситуацію там пояснюють двома можливими причинами: або неможливістю швидко розконсервувати стару техніку, або відсутністю у російських частинах підготовлених екіпажів, зокрема і через значні бойові втрати. Або ж і те, і друге.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/CITeam/2702″]

[social type=”telegram” url=”https://t.me/CITeam/2703″]

Нагадаємо, напередодні на станції біля Кримського мосту помітили нову партію важкої військової техніки рф, що прямує на окупований півострів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *