рф тримає в Чорному морі два ракетонсці, які загрожують експорту зерна – Гуменюк

Також вона наголосила, що “залишається небезпека з боку мін”

Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу розповіла, що росія тримає в акваторії Чорного моря два ракетоносні кораблі, які загрожують виконанню домовленостей щодо розблокування експорту зерна з українських портів. Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Для того щоб убезпечити власні кораблі, нам необхідна потужна система ППО, оскільки небо відкрите для ураження, атаки продовжуються, і протикорабельні ракети в росіян теж існують. Домовленостям і обіцянкам росії вірити не можна, вони це підтвердили”, – зазначила вона. 

Гуменюк розповіла, що корабельно-катерний склад ворожих сил продовжує маневрувати вздовж узбережжя тимчасово окупованого Криму в напрямку Анапи.

“Напоготові чатують два ракетоносні надводні кораблі – це 16 ракет типу “Калібр”, і один великий десантний корабель, які залишаються в ракетно безпечній для них зоні”, – зауважила Гуменюк.

За її словами, “це продовження блокади судноплавства в Чорному морі, і ці одиниці контролюють дотримання закриття північно-західної частини Чорного моря, де не відбувається судноплавства з початку березня”.

Також Гуменюк наголосила, що “залишається небезпека з боку мін”, що дрейфують в акваторії Чорного моря.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *