Різкого збільшення військової техніки чи особового складу окупантів біля кордону Білорусі з Україною не зафіксовано, – речник Держприкордонслужби

Про це в ефірі Еспресо заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, коментуючи повідомлення моніторингової групи “Білоруський Гаюн” про перекидання сил РФ у Білорусі ближче до кордону.

“Ситуація по лінії кордону з Білоруссю та в прикордонні залишається контрольованою. Ми не фіксуємо зараз і також під час раптової перевірки готовності підрозділів ЗС Білорусі якогось переміщення або різкого збільшення військової техніки або живої сили поруч з кордоном”, – зазначив Демченко.

Раніше в телеграмі Білоруський Гаюн повідомив, що Росія почала перекидання на південь Білорусі техніки, яку раніше привезли на полігони з мобілізованими ЗС РФ.

За інформацією Гаюна, сьогодні упродовж дня фіксували перевезення танків, вантажівок та особового складу збройних сил Росії з білоруських полігонів у північній та центральній частинах країни, де вони дислокувалися, на Південь – ближче до кордону з Україною. 

12 грудня Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що Кремль штовхає режим Лукашенка на війну в Україні, щоб посилити контроль над Білоруссю. Цього ж дня стало відомо, що російська армія переміщує до кордону Білорусі з Україною військову техніку.
13 грудня у Білорусі розпочали раптовк перевірку бойової готовності збройних сил. Вона тривала до 19 грудня.
Також 13 грудня стало відомо, що в Брестську область перекидають 103 бригаду ССО Білорусі. Цей регіон межує з українськими Волинню та Рівненщиною. А 15 грудня 38 десантно-штурмова бригада збройних сил Білорусі, яку перекидали в прикордоння з Україною, вже поверталася назад у Брест. 
20 грудня речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко ефірі Еспресо розповів, що ситуація по лінії кордону з Білоруссю та в прикордонні залишається контрольованою.  

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/rosiya-pochala-perekidati-viyskovikh-i-tekhniku-na-pivden-bilorusi-do-kordonu-z-ukrainoyu-gayun

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *