Самі завершили “серіал”: рашисти вивели всю техніку з аеродрому славнозвісної Чорнобаївки – Стратком (Відео)

Раніше росіяни тримали техніку в Чорнобаївці навіть попри постійні вогневі удари ЗСУ

Управління стратегічних комунікацій оприлюднило супутникові знімки, на яких видно, що з аеродрому у Чорнобаївці рашисти вивели всю свою техніку. Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій у Telegram

“Це видно на супутникових знімках за 27 жовтня. Варто пригадати, що з початку окупації Херсонщини, навіть постійні знищення кацапської техніки силами ЗСУ у цьому аеропорту, не були приводом для них покинути позицію”, – йдеться у повідомленні Страткому.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/AFUStratCom/8974″]

Таким чином, з Чорнобаївки остаточно був виведений штаб командування угруповання та, вочевидь, виведено, як мінімум, частину підрозділів, які займались охороною об’єкта.

Відомо, що від неї до лінії зіткнення залишилось близько 20 кілометрів, що робить її прифронтовою зоною, пише Defence Express.

Невеличке селище Чорнобаївка під Херсоном стало відомим на весь світ завдяки рекордним поразкам російської армії. Дійшло до того, що окупанти панікують від однієї згадки про Чорнобаївку. Вони масово відмовлялися йти у наступ на цьому напрямі та шукали тих, хто готовий стати “гарматним м’ясом”.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року на окупованій частині Херсонської області російський диктатор Путін оголосив “воєнний стан”, а саму область окупанти закрили на в’їзд. Водночас з’явилось багато новин про те, що “влада” виїжджає з самого Херсону та інших міст на правому березі Дніпра. Колаборанти закликали робити те саме і пересічних громадян, а самі взялись вивозити різні “цінності” – від пам’ятника Олександру Суворову до труни з рештками Григорія Потьомкіна.

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявляв, що до кінця поточного року ЗСУ можуть повернути Херсон.

Водночас Буданов наголосив, що поки російські окупанти не готуються до виходу з міста, а готуються до оборони.

Дивіться також відео за темою:

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *