Світ нарешті зрозумів: допомагаючи Україні, він інвестує у власну безпеку – Порошенко (Відео)

П’ятий Президент наголосив: нам потрібні три речі – зброя, зброя і зброя

Петро Порошенко в ефірі спільного марафону “150 днів війни” на “Прямому” та “5 каналі” наголосив, що світ нарешті зрозумів: допомагаючи Україні, він інвестує у власну безпеку. Про це повідомляє пресслужба партії “ЄС”.

“Я щоденно в ефірах західних каналів, і коли мене питають, що вам сьогодні потрібно, я кажу: нам потрібні три речі – зброя, зброя і зброя. Зброя перша – це найефективніші системи артилерії, системи ракетні, системи протиповітряні, гарпуни морські – для того, щоб захищатися від десанту. Зброї багато ніколи не буває”, – зазначив п’ятий Президент.  

“Уявіть собі, що доля світу залежить від 500 танків, 1000 БТРів, 100 HIMARS і 300 протиповітряних ракет. Уявіть собі. Допоможіть нам, українцям, врятувати вас, врятувати світ. Урятувати 100 мільйонів людей від голоду. Врятувати Європу від агресії путіна. Захистити, зупинити, зламати хребет і викинути назад. І для цього від вас потрібна зброя”, – наголосив Порошенко.  

“Друга зброя – це санкції і ембарго. Купуєте російський газ? Фінансуєте війну. Купуєте російську нафту? Фінансуєте війну. Купуєте російське вугілля? Зараз фінансуєте війну. Якщо ви хочете перемогти путіна, ви повинні навчитися жити без цього всього. Це важко, але краще витрачати гроші, ніж втрачати людей. Краще інвестувати в безпеку. Ця мова нас дуже швидко об’єднує”, – розповів лідер “ЄС”.

“Ми маємо говорити про майбутнє. Мета безпеки України – це членство в НАТО. Ми виконали половину програми НАТО під час мого президентства. Я щасливий, що моя пропозиція була підтримана українським парламентом і ми внесли зміни до Конституції, за моєю пропозицією, щодо обов’язковості членства в ЄС та НАТО. Я твердо переконаний, що ми маємо боротися і отримати ПДЧ щодо членства в НАТО так само, як ми отримали статус країни-кандидата в члени ЄС. Ми здатні це зробити”, – наголосив Порошенко. 

“Крок за кроком ми рухаємося до Європейського Союзу. Крок за кроком ми рухаємося до членства в НАТО. І для цього нам потрібно одне – це дуже серйозно – нам потрібно перемогти. Бо країну, яка воює, не приймуть в ЄС і НАТО. Тому ми маємо об’єднатися, рвонути цю штангу і вже цього року завершити війну, викинувши росіян з української землі”, – підсумував п’ятий Президент. 

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *