Семеро дітей завдали собі каліцтва. Трагічний фінал гри з Хаггі-Ваггі

Семеро шестикласників із початкової школи в уругвайському Баррос Бланкосі порізали собі руки під впливом заохочення в одному зі спін-офів популярної нині в багатьох країнах гри Хаггі-Ваггі.

У випадку двох із цих дітей виявилася необхідною госпіталізація.

Це сталося два тижні тому. Поранених шестикласників упіймав під час «розваги» вчитель, який і викликав «швидку».

Хаггі-Ваггі це гігантський плюшевий убивця з комп’ютерної гри Poppy Playtime. У цій грі завдання користувача — не дати себе впіймати цій потворі і, розв’язуючи шерег головоломок, втекти з оскаженілої фабрики іграшок. Попри «мультяшну» графіку, ця гра, як зазначають її творці, призначена для осіб старших за 16 років, з огляду на вкрай високий рівень насильства.

Через своє іграшкове оформлення виробництво Хаггі-Ваггі стрімко поширилося. По магазинах і навіть у дитсадках з’явилися іграшки й гаджети, пов’язані з героями цієї гри (включно з костюмами), а в мережі є численні клони цієї гри та присвячені їй відео. Саме один із таких роликів на YouTubе під’юдив дітей до самоскалічення.

Це не перший приклад таких небезпечних розваг, що приводять користувачів до завдання собі кривди. Гравців «Блакитного кита» і глядачів відео про ляльку Момо заохочували до самогубства.

Переклад CREDO за: Долорз Массот, Кароль Войтечек, Aleteia

 

https://credo.pro/2022/10/330606

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *