Ситуація розвивається динамічно: в ОК “Південь” розповіли про контрнаступ на Херсонському напрямку

Українська авіація б’є по пунктах управління ворога, щоб знекровити ворожі війська

Українські військові почали контрнаступальні дії на тимчасово окупованій території Херсонської області. Ситуація на цьому напрямку розвивається досить динамічно, утім залишається стабільно складною. Про це розповіла речниця оперативного командування “Південь” Наталя Гуменюк “24 каналу“.

За її словами, ЗСУ ведуть позиційні бої, аби закріпитися на тих територіях, які вже знаходяться під контролем українських військових. Також завдаються удари по транспортних артеріях та логістичних центрах, аби ворог не міг підтягнути свої резерви.

“Наша авіація завдає ударів по пунктах управління ворога для того, щоб знекровити та обезголовити ворожі війська”, – пояснила речниця ОК “Південь”.

Вона також відзначила, що за минулу добу було знищено понад 80 рашистів та близько 120 одиниць техніки, зокрема важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню.

“Це узагальнені результати за всіма напрямками нашої роботи – артилерії та авіаційних ударів по всій лінії зіткнення й по логістичних центрах, скупченнях техніки”, – зауважила Гуменюк.

Нагадаємо, раніше CNN повідомили, що ЗСУ визволили чотири села на південному напрямку

Нагадаємо, у понеділок, 29 серпня, Оперативне угрупування військ “Каховка” заявило, що ЗСУ вдалося прорвати першу лінію оборони росіян під Херсоном. Згодом у пресцентрі Сил оборони “Південь” підтвердили, що Україна почала наступальні дії на різних напрямках, зокрема і на Херсонщині.

Жителів регіону просять подбати про свою безпеку і від’їхати якомога далі від російських баз. І не дарма – вони продовжують активно вибухати.

Тим часом російські військові, за даними депутата облради, з набитими картатими сумками пішки тікають з Томариного на Херсонщині.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *