Скандальний звіт Amnesty International: стало відомо, скільки донорів втратила фінська філія

Згідно з вебсайтом Amnesty, у Фінляндії організація має близько 40 000 донорів

Фінська філія правозахисної організації Amnesty International втратила близько 400 донорів після того, як міжнародна організація опублікувала звіт із критикою ЗСУ.

Про це розповів керівник фінського відділення Amnesty Франк Йоханссон, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на MTV Uutiset.

За його словами, цього тижня кількість людей, які припинили пожертвування, трохи зросла.

“Можливо, остаточні цифри можна буде побачити лише на початку вересня, коли буде отримана інформація про всі серпневі пожертви”, сказав він.

Втім, за його словами, після оприлюднення суперечливого звіту також з’явилися нові донори.

Згідно з вебсайтом Amnesty, у Фінляндії організація має близько 40 000 донорів. Кількість тих, хто припинив донорство, становить близько одного відсотка від усіх жертводавців організації. Близько 30 000 жертводавців щомісяця підтримують організацію.

В Офісі президента заявили, що Amnesty International бере участь у російській кампанії з дезінформації. Голова українського МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що Amnesty International створює “фальшивий баланс між злочинцем та жертвою”, а міністр оборони Олексій Резніков назвав звіт “свідченням втрати адекватності та способом знищити авторитет” організації.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *