Скульптура Богородиці, яка допомагає… у дорожньому русі

Неподалік Алансона (Франція) один чоловік поставив статую Богородиці на повороті перед своїм будинком. Мав свої причини…

Від травня місяця у Сен-Патерні над водіями чуває Божа Матір Страждальна. Всупереч тому, що могло би видатися, це не вхід до ораторію чи каплиці. Це просто статуя Богородиці, чиїм «завданням» є захист будинку Венсана Саґо, а заодно і водіїв та мешканців цього поселення.

 

 

Скульптура на під’їзді до дому

«Після того як я в січні 2022 року сюди перебрався, я хотів прикрасити  свій дім. Під’їзна доріжка до дому була порожня. Колега розповів мені про скульптуру ангела, яку встановив при своєму домі. Я подумав, що міг би зробити так само», — пояснює Венсан.

Щоби знайти собі таку покупку, він став переглядати сайти, присвячені зовнішнім декораціям. Чоловік хотів знайти собі статуетку ангела, але одна з вкладок раптом відкрилася на щось дуже гарне. «Я натрапив на цю скульптуру і одразу знав, що маю її купити. Це було так, немовби сама Божа Матір просила мене поставити Її статую при вході до мого дому», — каже п. Саґо.

Спершу скульптура мала бути просто прикрасою, а заодно певною формою захисту власності й дому. Однак несподівано з’ясувалося, що рішення нового сусіда так декорувати свою доріжку справило вплив на багатьох інших людей.

 

Водії гальмують

«Я мешкаю при дорозі з численними небезпечними поворотами. Автомобілі тут їздять на дуже високій швидкості. А відколи на узбіччі стоїть статуя Божої Матері, рух на дорозі поліпшився. Водії гальмують», — каже Венсан Саґо.

Освітлена вночі електричними лампочками статуя Богородиці приваблює також і пішоходів, що прогулюються. «Дехто перед нею зупиняється, щоб помолитися. Я не маю нічого проти. Це прекрасно, що люди звертаються до Божої Матері», — закінчує думку хазяїн придорожнього будиночка.

Переклад CREDO за: Анна Ашкова, Aleteia

 

https://credo.pro/2022/09/330225

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *