Слід запастися пакетами: росія хоче збільшити чисельність армії для війни проти України ще на 90 тисяч – ГУР

росіяни мають значні проблеми з комплектуванням своїх збройних сил

росія планує збільшити чисельність своєї армії для війни в Україні ще на 90 тисяч осіб. Про це повідомив у спільному марафоні представник головного управління  розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає “5 канал”.

Московити вже кинули у бій 160 тисяч своїх військових. Це і добровольчі батальйони і резервні підрозділи. А нині у кожному військовому окрузі намагаються комплектувати додаткові з’єднання для війни. 

За словами Вадима Скібіцького, росіяни мають значні проблеми з комплектуванням своїх збройних сил. Бліцкригу в них не вийшло, моральний дух солдатів украй низький, охочих іти на контракт майже немає. Тому російській армії не вдасться суттєво вплинути на хід воєнних дій. 

Не допоможе агресору і новостворений третій армійський корпус, який росіяни планують перекидати на Донецький напрямок. Про це пишуть у своєму звіті дослідники американського інституту вивчення війни. Краще оснащення не робить військових ефективнішими, якщо особовий склад неналежно навчений та не дисциплінований. 

Аналітики також зазначають, що нестача підготовлених молодших офіцерів та командирів, які ведуть війська безпосередньо у бій, негативно вплине і на бойові дії цього корпусу. 

У міністерстві оборони України відреагували на інформацію про поповнення росіян порадою – взяти з собою більше мішків для трупів. 

Як повідомляв 5.UA, у ГУР назвали осінь вирішальним періодом у війні через зміну погодних умов

Нагадаємо, у ГУР повідомили, що у росії залишилося менше 45% ракет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *