Сотні загиблих: під Макіївкою на Луганщині повністю знищено батальйон мобілізованих росіян – ЗМІ (Відео)

Із 570 свіжоспечених окупантів – менше 50 вціліли. І це вже не перший такий полеглий батальйон

Біля села Макіївка, що у Сватівському районі Луганської області, обстрілом ЗСУ було фактично знищено цілий батальйон “частково мобілізованих” із Воронезької області рф. Йдеться про понад 500 загиблих росіян.

Про це повідомляє видання “Верстка” із посиланням на військовослужбовця зс рф, який вижив, а також родичів “чмобіків”.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

За словами росіянина Олексія Агафонова, командир їхнього батальйону обіцяв, що вони будуть частиною “територіальної оборони” в районі Сватового. Проте в ніч на 2 листопада усіх військових привезли на лінію зіткнення, наказали окопуватися та утримувати оборону.

“Нас викинули в посадки, сказали окопуватися, у нас на батальйон було три лопати, забезпечення взагалі ніякого не було. Ми як змогли окопалися, а під ранок почався обстріл – артилерія, “Гради”, міномети, коптери, нас просто розстрілювали. Коли все почалося, офіцери відразу втекли. У перервах між обстрілами ми намагалися окопуватися, але нас одразу вираховували коптери і просто розстрілювали. Із 570 осіб цілі 29, ще 12 поранені, решта – все”, – розповів він.

Агафонов додав, що  раніше на цих самих позиціях був розбитий щонайменше ще один батальйон мобілізованих росіян. До Сватового звозять “чмобіків” з усієї росії, аби заткнути дірку в обороні.

Крім того, про сотні загиблих виданню розповіла і дружина іншого мобілізованого. За її словами, “загиблих, звичайно, більше половини”. Цю ж інформацію підтвердила дружина ще одного мобілізованого.

Нагадаємо, за попередню добу ЗСУ “денацифікували” чергову партію з 600 російських військових.

Дивіться також відео:

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *