Студенти-контрактники з ТОТ можуть перевестися на бюджетну форму навчання – Мінреінтеграції (Відео)

Студенти отримуватимуть соціальну стипендію

Студенти з тимчасово окупованих територій, внутрішньо переміщені особи, учасники бойових дій та їхні діти будуть навчатися в закладах фахової передвищої та вищої освіти за кошти державного бюджету. Про це йдеться в повідомленні Мінреінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Студенти з ТОТ і внутрішні переселенці будуть навчатися за кошти держбюджету. Уряд затвердив механізм переведення студентів на місця державного замовлення в закладах фахової передвищої та вищої освіти. До кінця року на покриття витрат буде виділено 363 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні Кабміну 21 жовтня.

Ідеться про державні та приватні заклади фахової передвищої та вищої освіти, які здійснюють підготовку здобувачів освіти за держзамовленням.

Перевестися на навчання за кошти держбюджету отримали такі студенти, які мешкають:

  • на тимчасово окупованій території в умовах воєнного стану,
  • на території громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) на території громад, що станом на 15 жовтня та 15 лютого відповідного року включені до переліку, затвердженого Мінреінтеграції;
  • особи, які виїхали з таких територій;
  • діти загиблих захисників України;
  • учасники бойових дій і їхні діти;
  • особи, що отримали інвалідність внаслідок війни, та їхні діти.

Щоб перевестися на бюджет, студенти мають подати заяву до керівника закладу освіти, в якому навчаються. Виш верифікує подані документи, що підтверджують право на переведення.

Також студенти отримуватимуть соціальну стипендію – її розмір залежить від категорії стипендіатів і виду навчального закладу, визначеного Міносвіти.

Переведення буде здійснюватися за рахунок невикористаних місць держзамовлення у 2022 р., а також наявності вакантних (вивільнених) місць. За відсутності останніх можливе збільшення обсягу державного замовлення.

Читайте також: Чоловікам-студентам іноземних університетів знову заборонили виїзд за кордон на час воєнного стану – ДПСУ

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *