Стюардеса, звільнена за спротив абортам, отримала 5 млн доларів відшкодування

Стюардеса з Техасу Шарлін Картер, за рішенням суду, має отримати понад 5 млн доларів відшкодування за звільнення з праці на авіалініях Southwest.

Приводом для звільнення став протест цієї працівниці проти призначення грошей профспілки працівників транспорту на проабортні демонстрації.

2013 року Шарлін мала намір вийти з профспілки через її проабортну налаштованість; однак вона мусила й надалі виплачувати членські внески, щоб залишатися на роботі. 2017 року жінка написала листа з протестом проти такого стану справ, виславши імейла до однієї з лідерок профспілки: вона була проти того, що гроші з каси профспілки йдуть на марш, організований у Вашингтоні абортним гігантом «Planned Parenthood», як і проти ствердження, що профспілка представляє всіх стюардес ліній Southwest. Хоча приналежність до профспілки є обов’язковою, однак не всі стюардеси підтримують аборти, — і вже точно їх не підтримувала Шарлін Картер.

Після проведеної з нею дисциплінарної розмови, під час якої їй поставили у провину записи на Фейсбуку, Картер звільнили з праці «через порушення принципів, що стосуються залякування і переслідувань у місці праці, а також принципів, що стосуються соцмереж».

Федеральний суд Техасу не знайшов у постингах Шарлін на Фейсбуку жодного порушення принципів, і визначив для неї 5,1 млн доларів відшкодування (4,15 млн від ліній Southwest і 950 тисяч від профспілки). Відповідачі заявили про апеляцію щодо цього вироку.

— Жоден американський працівник не повинен боятися звільнення, залякування чи будь-яких інших дій у помсту за те, що він висловлюється проти витрачання його власних грошей, нібито від його імені, на промування програм, які він вважає відразливими, — сказав Марк Мікс, голова організації National Right Work Foundation, яка підтримує Шарлін Картер.

Переклад CREDO за: Gość Niedzielny

 

https://credo.pro/2022/07/325501

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *