Суд виніс вирок “луцькому терористу” – 13 років за ґратами

Під час оголошення вироку засуджений жбурнув у бік суддів шматок господарського мила і додав, що винним себе не вважає

У Луцькому міськрайонному суді 26 вересня завершили розгляд справи Максима Кривоша, який у липні 2020 року захопив у центрі Луцька автобус із 13 заручниками. Як повідомляє кореспондентка “Суспільного”, за рішенням суду наступні 13 років Кривош проведе за ґратами.

Під час оголошення вироку засуджений жбурнув у бік суддів шматок господарського мила та сказав: “Помийте своє життя тюремним милом” і додав, що винним себе не вважає.

Розгляд справи тривав майже два роки. Серед злочинів, за які судили чоловіка – захоплення заручників, незаконне поводження зі зброєю, вчинення теракту, замах на життя правоохоронця. Суд визнав Кривоша винним за усіма статтями.

Нагадаємо, 21 липня 2020 року Максим Кривош захопив заручників та забарикадувався в рейсовому автобусі на центральній площі Луцька. Він здійснив два постріли в бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала.

Невдовзі автобус оточили спецпризначенці, телефоном вони вели з чоловіком перемовини. Пізніше була проведена спецоперація – Кривоша затримали, всіх заручників звільнили. Кривошу висунули обвинувачення у тероризмі і ще у чотирьох статтях Кримінального кодексу України.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *