Суд відправив під домашній арешт поліцейського, обвинуваченого у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова, – журналіст Галка

Про це журналіст повідомив в етері телеканалу “Еспресо”

“Івана Приходька, головного обвинуваченого у вбивстві Кирила Тлявова, суд відпустив під домашній цілодобовий арешт. Це рішення зумовлене вимогою Європейського суду з прав людини. Україна ратифікувала європейську хартію з прав людини й український суд повинен виконувати рішення суду з прав людини. Саме тому Іван Приходько опинився під домашнім арештом”, – пояснив Галка.

Журналіст наголосив, що за три роки вина жодного з обвинувачених ще не доведена.

“Справа триває понад три роки й досі винуватця не названо. У прокуратурі вважають, що саме Іван Приходько є головним обвинуваченим у цій справі. Іван Приходько і є тою людиною, яка здійснила той фатальний постріл. Хоча у справі фігурують чотири обвинувачених. Однак вина жодного з них поки не доведена”, – додав він.

1 червня 2019 року у Переяславі-Хмельницькому Київської області 5-річний хлопчик потрапив до реанімаційного відділення з вогнепальним пораненням голови. Лікарями було зафіксовано у нього тяжке поранення, відкриту черепно-мозкову травму.
Слідчі ДБР провели досудове розслідування за ч.1 ст.121 КК України (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень) щодо двох поліцейських, які розважалися стріляниною. 2 червня 2019 року ці поліцейські були затримані, їм повідомили про підозру в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.
3 червня 2019 року поранений поліцейськими хлопчик помер. Підозру перекваліфікували на “умисне вбивство”.
згодом, очільник поліції Київщини Ценов пішов із посади, попросивши перевести його служити в зону ООС.
Потім, поліцейському, який фігурує у справі загибелі 5-річного Кирила Тлявова від вогнепального поранення, оголосили підозру у вбивстві через необережність.
Як відомо, один з експоліцейських дотепер перебуває під вартою без визначення розміру застави. Двох фігурантів у 2020 році звільнено з-під варти після внесення застави. Неповнолітній перебуває під наглядом матері, запобіжний захід для нього – особисте зобов’язання.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/sud-vidpraviv-pid-domashniy-aresht-politseyskogo-obvinuvachenogo-u-vbivstvi-5-richnogo-kirila-tlyavova-zhurnalist-galka

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *