Сунак пропонує оцінити ефективність британської допомоги Україні, – BBC

Про це повідомляють джерела програми ВВС Newsnight.

Ця новина викликала занепокоєння у урядовців, які виступають за безумовну підтримку України.

"Війни не виграються [аудитом]. Війни виграються на інстинктах. На початку цього року Борис [Джонсон] сказав: давайте просто зробимо це. Так що Ріші потрібно скерувати свого внутрішнього Бориса у зовнішній політиці [на підтримку України] і ні на що інше" , – каже один із співрозмовників BBC Newsnight.

Президент України Володимир Зеленський, кажуть джерела, знає про ці коливання. Він розмовляв із Сунаком і казав, що підтримка Великобританії є вкрай важливою для України.

Відзначимо, що Великобританія – один із головних прихильників України у цій війні. У 2022 році вона виділила щонайменше 2,3 млрд фунтів на озброєння та іншу допомогу. Водночас Британія після пандемії та війни переживає одну з найсильніших економічних криз в останні роки. Інфляція у країні перевищить 10% за підсумками 2022 року.

Нагадаємо, до кінця року в Британії буде завершено підготовку майже 10 тис. українських військових, а з 1 січня підготовку розпочнуть іще 19 200 солдатів і офіцерів.
А міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес не виключає можливості постачання Україні авіаційних крилатих ракет Storm Shadow.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/sunak-proponue-otsiniti-efektivnist-britanskoi-dopomogi-ukraini-bbc

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *