Сухопутний наступ ЗСУ на Мелітополь почнеться після зупинення ворога на Сході, – військовий експерт Киричевський

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Мелітополь – це важливий логістичний вузол, який сполучає противника між окупованим Кримом та Донбасом. У росіян занадто багато там транспортних комунікацій. Якщо обвалити залізничне та автомобільне сполучення, у росіян можуть початися специфічні каскадні процеси. Зараз єдина логістична артерія, яка може забезпечувати ворога – це з Донбасу до Мелітополя залізницею з Донецька, або з Маріуполя до Волновахи", – зауважив Киричевський.

За словами військового експерта, Кримський міст зараз фактично виведено з ладу, там навіть порожні вантажівки не пропускають.

"Якщо транспортні комунікації на Мелітопольщині будуть перерізані, у росіян виникнуть проблеми постачання зброї, пального та провізії на Запорізький напрямок. Для росіян важливіше утримати Крим, ніж Схід України. І питання відкрите, як вони збираються утримувати Крим в таких умовах. Зараз ЗСУ зупиняють окупантів під Бахмутом та на Луганщині. Допускаю, що сухопутний наступ ЗСУ на Мелітополь почнеться після зупинення ворога на Сході", – підкреслив Киричевський.

У вівторок, 13 грудня, в центрі тимчасово окупованого Мелітополя пролунав вибух, за свідченнями місцевих, є жертви
У Новоайдарі Збройні Сили України знищили 15 росіян, а на Запоріжжі – склад боєприпасів та поранили близько 100 окупантів

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

 

https://espreso.tv/sukhoputniy-nastup-zsu-na-melitopol-pochnetsya-pislya-zupinki-voroga-na-skhodi-viyskoviy-ekspert-kirichevskiy

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *