США застерігають Україну, кремль прибирає пушиліна, а у Харкові почалася велика комендантська година: як минув 181 день повномасштабного вторгнення (Відео)

Українці боролися зі світовим нацизмом у Другій світовій, а тепер ефективно вкладають у землю й сучасних російських нацистів

росія накопичує сили і готується вдарити по державних будівлях та цивільних об’єктах України. Про це повідомили у Державному департаменті США і закликали американських громадян за можливості виїхати з української території. Востаннє схоже попередження в зовнішньополітичному відомстві США оголошували після ракетного обстрілу центру Вінниці – у середині липня.

росія постійно завдає ударів по цивільних, і постійно нищить адмінбудівлі. У цьому підхід країни-ворога не змінився за останні пів року. Про це говорив президент. І наголосив, що за кожен удар ворог отримує й обов’язково отримає потужну відповідь.

“Що буде робити Україна, якщо будуть бити по Києву? Те саме, що зараз. Тому що для мене, як для президента, упевнений, для кожного українця, Київ, Чернігів, Донбас – усе це однакове. Там усі наші українці живуть. Харків, Запоріжжя. Відповідь така сама буде як і в цих містах. Будуть бити нас – будуть отримувати відповідь, потужну відповідь. Хочу сказати, що з кожним днем, думаю, ви це бачите в інформаційному просторі, з кожним днем ця відповідь буде наростати. Буде все сильніше та сильніше”, – наголосив президент України Володимир Зеленський.

Але росія може впоратися з окремими окупантами і самостійно. В управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ повідомили, що кремлівські куратори почали план усунення від влади ватажка так званої “днр” дениса пушиліна. Сьогодні в тимчасово окупованому Донецьку поцілили будівлю, в якій був офіс поплічника окупантів. пушилін вочевидь не перебував на роботі, тож лишився живий.

А ще кремль готує підґрунтя, щоби виправдати власний жорстокий терор в очах свого ж населення. Уже навчилися перетворювати на воєнний шабаш навіть похорон. А саме церемонію прощання з дар’єю дугіною, дочкою олександра дугіна, ідеолога так званого “євразійства”, а насправді сучасного російського нацизму. Присутні пропагандисти і лідери партій як із трибуни продовжували твердити недолугий кремлівський фейк про буцімто причетність українських спецслужб до підриву автівки дугіної.

Секретар української РНБО Олексій Данілов пояснив це падінням підтримки війни серед росіян, тож надалі фсб має влаштувати серію терактів із масовими жертвами серед цивільних. І підрив дугіної був лише початком. Тож очікувано, що на похороні у москві закликали до помсти і загального єднання росіян в агресії проти України.

“Одна країна. Один президент. Одна перемога”, – було сказано на похороні.

І навіть не дивно, що кремлівські можновладці насправді лише трохи перефразовують гасла гітлерівської Німеччини – “Один народ, одна країна, один фюрер”.

Українці боролися зі світовим нацизмом у Другій світовій, а тепер ефективно вкладають у землю й сучасних російських нацистів. Як повідомляють у Генштабі, за позаминулу добу примусову демілітаризацію пройшли ще 150 окупантів, також знищено 2 російських танки і 8 бойових броньованих машин, 1 артилерійська система ворога, знищена ще 1 система протиповітряної оборони окупантів, підбито ще 2 крилаті ракети та 2 безпілотники. Також у мінус пішла ще одиниця автомобільної техніки.

У День прапора українські захисники пустили на сміття ще один ударний російський гвинтокрил Ка-52 “Алігатор”. Про це повідомили в командуванні Об’єднаних сил. І поки ЗСУ нищать ворожу техніку на фронті, у прифронтових містах цивільні готуються до можливої активізації російських атак. Які, утім, і не припиняються вже 6 місяців незалежно від часу доби чи дня тижня. Через загрозу масованих ударів та кривавих провокацій у Харкові запровадили тривалу комендантську годину. Розпочали напередодні Дня незалежності, о 19:00 і завершать 25 серпня, о 7 ранку.

“Це пов’язано дійсно з цією інформацією, яку ми отримуємо від наших спецслужб, від наших військових, щодо можливих безпосередньо провокацій, а тому дійсно найвищим політичним відповідно керівництвом нашої держави було прийнято рішення щодо заборони будь-яких масових акцій і там святкувань, тощо”, – запевнив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Обмеження щодо пересування містом ніщо, порівняно з ризиком загинути через черговий ракетний удар чи обстріл із реактивної артилерії. Про це говорять самі харків’яни. Від початку великого російського вторгнення в місті та області загинули понад тисячу цивільних, удвічі більше були поранені. Про це на початку серпня повідомляли у прокуратурі Харківщини. І нині, на жаль, ця цифра лише зросла.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: ЗСУ відбили штурми на Бахмутському та Авдіївському напрямках, окупанти зазнають втрат всюди, де тривають бойові дії – Генштаб

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *