США нададуть Україні $55 млн для підготовки до зими в умовах війни

USAID також надасть електрогенератори та альтернативні джерела тепла

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надасть Україні $55 млн для підготовки до зими в умовах війни проти росії. Ці кошти мають бути призначені для ремонту та технічного обслуговування обладнання, необхідного для опалення будинків, лікарень, шкіл та підприємств. Про це пише “Обозреватель”.

 “Адміністратор Саманта Пауер оголосила про інвестиції у розмірі $55 млн в інфраструктуру опалення України, щоб допомогти країні підготуватися до зими в умовах жорстокої війни проти російської федерації. Нова допомога USAID принесе безпосередню користь 7 млн українців у 19 регіонах”, – мовиться в заяві.

USAID також надасть електрогенератори та альтернативні джерела тепла лікарням, центрам для внутрішньо переміщених осіб та притулкам для соціально незахищених громадян. Допомогу отримають регіони України, які найбільше постраждали від війни, зокрема Чернігівська, Харківська, Київська, Миколаївська, Одеська, Запорізька, Житомирська області.

“Нове фінансування надходить на додаток до значної допомоги USAID енергетичному сектору України з початку повномасштабного вторгнення російської федерації та допоможе Україні забезпечити безперервне постачання тепла та гарячої води своїм громадянам. У рамках цієї ініціативи USAID вже надав труби для опалення та інше обладнання, щоб допомогти відновити обслуговування 22 тис. осіб у Києві, які втратили доступ через руйнування цивільної інфраструктури російськими військовими”, – заявили в USAID.

Нагадаємо, як повідомила посол України в США Оксана Маркарова, Україна обговорює зі Сполученими Штатами постачання зброї більшого радіуса дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *