США передадуть Україні 31 танк M1 ABRAMS – Байден (Відео)

Також Байден розповів, що увійде до пакета допомоги

Президент США Джозеф Байден оголосив про новий пакет допомоги для України. До нього увійдуть і 31 танк M1 ABRAMS. Про це глава Білого дому повідомив під час свого виступу. 

“Ми маємо намір допомогти Україні захистити свою територію та перейти в контрнаступ. Щоб звільнити країну, їм потрібно підвищити свої оборонні здатності… Сьогодні ми виділяємо понад 500 одиниць бронетехніки, а також я оголошую, що ми виділяємо 31 танк Abrams”, – заявив він.

Байден підкреслив, що танки Abrams дуже складні в управлінні та експлуатації, тому потрібно навчати персонал та забезпечити матеріально–технічне обслуговування.

“Ми будемо навчати українських військових цьому і якомога швидше почнемо це робити. Щоб поставити танки на поле бою знадобиться час і потрібно докласти зусиль, щоб українські військові були готові до їх експлуатації”, – додав він.

Американський лідер також повідомив, що США оголосять про виділення додаткових ресурсів та засобів у наступні тижні та місяці.

Нагадаємо, 25 січня уряд Німеччини погодив передачу Україні 14 танків Leopard. Окрім того, ФРН дозволила реекспорт танків Україні з інших країн.

Раніше німецький концерн Rheinmetall готовий передати Україні 139 танків Leopard.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Володимир Огризко про передачу Україні танків Leopard 2

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *