США та Європа допоможуть відновити енергетичну систему Україні

Про це інформує міністр енергетики України Герман Галущенко.

Галущенко провів екстрені телефонні розмови з єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон і керівництвом міністерства енергетики США про наслідки ракетних обстрілів 24 листопада для української енергосистеми, внаслідок яких було знеструмлено переважну більшість споживачів.

Міністр акцентував на потребі у підтримці міжнародних партнерів.

"Ми вдячні за вже поставлене в Україну обладнання і матеріали. Водночас сьогодні ми маємо нагальну потребу у високовольтному обладнанні для відновлення та стабілізації роботи енергосистеми", – наголосив Галущенко. 

Партнери запевнили у "цілковитій підтримці та готовності здійснити відповідні заходи для допомоги енергетичному сектору України".

Також сторони домовились про подальшу комунікацію для координування наступних кроків щодо підтримки України.

Удень 23 листопада РФ завдала масованої атаки по Україні. На Дніпропетровщині та Полтавщині працювала ППО. Проте окупанти влучили в об’єкт інфраструктури та двоповерховий будинок у Києві, також росіяни обстріляли житловий будинок у Вишгороді. 
По всій Україні почалися перебої з електропостачанням. Місто Хмельницький повністю залишилося без електроенергії. У Харкові через відсутність електропостачанням зупинився метрополітен та весь електротранспорт. Також через ворожу атаку на Заході України виникли перебої з електропостачанням. 
Вже ввечері в різні куточки України почали подавати електропостачання, зокрема в Одесу, Київ, Львів, на Волинь, Київщину, Миколаївщину, Дніпропетровщину, Хмельниччину й інші. Про стан відновлення енергопостачання в регіонах детально розповів президент Зеленський.
24 листопада у Генштабі Збройних Сил України уточнили, що 23 листопада російські окупаційні війська випустили 67 крилатих ракет та до 10 ударних БПЛА "Ланцет". 51 ракету та 5 зазначених безпілотників Сили оборони України збили.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/ssha-ta-evropa-dopomozhut-vidnoviti-energetichnu-sistemu-ukraini

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *