Сім бригад ТрО ЗСУ отримали бойові прапори від Залужного – така церемонія відбулася вперше в історії (Відео)

Почесні освячені стяги отримали бійці бригад ТрО, які відзначилися в боях із російськими окупантами

Сім бригад Територіальної оборони ЗСУ отримали бойові прапори з рук головнокомандувача Валерія Залужного. Така церемонія, із врученням стягів бригадам ТрО, в історії Збройних сил України відбулася вперше.

Почесні освячені стяги отримали бійці бригад ТрО, які відзначилися в боях із російськими окупантами. Зокрема, з рук генерала Валерія Залужного бойовий прапор прийняв командир 112-ї бригади полковник Олександр Павлій. Бійці цього підрозділу брали активну участь в обороні Києва від лютого до квітня цього року. Вони вели кровопролитні бої на Броварському і Гостомельському напрямках: у Бучі, Ірпені, Мощуні та Чорнобилі.

Підрозділи 112-ї бригади Територіальної оборони б’ють російських окупантів та тримають фронт на сході України й у ці хвилини.

“Вони зупинили окупантів, та продовжують давати відсіч. Завдяки мужності та самовідданості наших військовослужбовців було зламано плани ворога. Я пишаюсь, що 1414 військовослужбовці наших сил ТрО були відзначені військовими нагородами. На жаль, частина з них – посмертно”, – зазначив командувач Сил Територіальної оборони Ігор Танцюра.

“Це не лише вручення символу військової доблесті і слави, це і вручення майбутньої історії кожної військової частини. Оберігайте його як рідну матір, оберігайте його, як рідну Батьківщину і ми маємо обов’язково перемогти”, – наголосив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Нагадаємо, сьогодні в Україні вшановують полеглих українських військових. 29 серпня – День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *