Тайвань і Україна: лідери США та Китаю дві години обговорювали чутливі питання

Спілкувалися Байден та Цзіньпін у світлі можливої поїздки на острів спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі

Президенти США та Китаю, Джо Байден і Сі Цзіньпін, провели телефонну бесіду з низки питань, зокрема про Тайвань і Україну. Розмова тривала понад дві години.

Про це інформує Білий дім.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Спілкувалися Байден та Цзіньпін у світлі можливої поїздки на Тайвань спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі. Лідер Китаю попередив, що не варто “гратися з вогнем” у питанні цього острова. Адже незалежності Республіки Китай – КНР не визнає.

Раніше президент США порівняв імовірне вторгнення Китаю на Тайвань із вторгненням росії в Україну. І пообіцяв, що Сполучені Штати Америки залучать власну армію, якщо Пекін вдасться до силового захоплення острову.

У березні, під час попередньої розмови з китайським президентом, Байден також попередив про наслідки для Китаю, якщо Пекін наважиться надати росії підтримку у війні з Україною. Під час цієї розмови американський президент заявив Сі Цзіньпіну, що від співпраці їхніх держав виграють люди в усіх країнах. І Вашингтон збирається працювати з Пекіном там, де збігаються їхні інтереси, а також належним чином урегулювати розбіжності.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *