Тату за донат для ЗСУ: як київські тату-майстри зібрали вже понад 600 тисяч гривень на армію – сюжет (Відео)

Щосуботи у Києві відбувається благодійний тату-марфон “Acupuncture”

Тату для ЗСУ. Або ще один креативний спосіб, як зібрати кошти на потреби Збройних Сил від київських тату майстрів. Черговий благодійний марафон відбувся у форматі фестивалю.

Юшін – репортер із Тайваню. В Україні він уперше. Розповідає, що приїхав документувати розв’язану росією війну. Однак нині зважився зробити тату, про яке думав уже два тижні. 15 хвилин роботи і на руці тайванця два слова: “воля” та “паляниця”.

“Це тату дійсно незабутнє. І я лише нещодавно зрозумів, що цей тризуб насправді замасковане слово “воля”. Це мене вразило. Я подумав про те, аби зробити тату, однак не звичайне, а саме “воля”, – каже репортер із Тайваню Юшін Цао.

Друге тату зі словом “паляниця” вважає кодом, який дає можливість розрізнити українця та росіянина. Сам він цей код уже опанував.

Особливість цих тату в тому, що за їх допомогою майстри збирають гроші на армію. Щосуботи у Києві відбувається благодійний тату-марфон “Acupuncture”, де, окрім татуювання, можна придбати футболки, прикраси або зробити пірсинг. Гроші йдуть на потреби Збройних сил. Таким чином організатори зібрали вже понад шістсот тисяч гривень.

“Ну не було іншого вибору. Тому, що всі нормальні люди розуміли, що в певний момент треба працювати, треба щось робити. Тому, що якщо ніхто нічого не буде робити, то війну ми не виграємо. Навіть там американські експерти, Джо Байден сказав, що великий процент перемоги в війні – він схилився саме на громадський супротив, на громадську діяльність. Ну і ми ж як активна частина цієї діяльності – всі працювали. Тому не вирішили, а просто обставини так склались, що вибору не було – треба було всім напрягатися”, – розповів тату-майстер Олександр Філіпченко.

Аби зробити тату, потрібно виконати три правила марафону: зробити пожертву на одну з організацій – “Фонд Сергія Притули”, “Повернись живим” або спеціальний рахунок Нацбанку на допомогу ЗСУ. Після того показати майстру чек та отримати татуювання. Мінімальний благодійний внесок – 500 гривень.

“Ну була домовленість від 500 гривень. Максимальний донат, який був – це сім тисяч гривень”, – додав тату-майстер.

Аліна Федоренко тут же продає виготовлені власноруч прикраси. Каже, вже передала на армію не менше 100 тисяч гривень. Найпопулярніший у покупців – кулон “Герб”.

“Він коштує 1700 гривень. Потім є інші кулончики по 700 гривень. Вони такі стандартні, не патріотичні. Кільця в мене від десь до 100 євро коштують. З гербів цих, з них точно більше 100 тисяч гривень вже прийшло. З іншого – так, по трохи. В мене кожен івент по різному: буває по 10 тисяч гривень доначу, буває по 2-3. В який день, хто що купить”, – підсумувала ювелірка Аліна Федоренко.

Наразі мета благодійного тату-марафону зібрати один мільйон гривень. Однак організатори сподіваються, що вона ніколи не здійсниться, оскільки до того часу війна вже завершиться.

Назар Войтенков, Валентин Стрєльцов, “5 канал”

Читайте також: Гроші збирають у банку, а потім здають в банк: як пенсіонери з Дніпра допомагають ЗСУ – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *