“Тепер я не гірший за інших”: у Львові коштом благодійників установили протез військовому (Відео)

Після реабілітації Роман планує волонтерити, щоби допомагати своїм побратимам та бути корисним Батьківщині

Приїхав на милицях, вийшов на протезі. У Львові за кошти благодійників установили протез нижньої кінцівки військовослужбовцю Збройних сил України. Ногу бійцю ампутували після того, як він підірвався на ворожій розтяжці. Тоді Роман втратив оптимізм, але лікарі повернули йому можливість повноцінно жити. Про що тепер мріє військовий – дізнавалася журналістка “5 каналу” Марта Шикула. 

Це відео зняте на початку жовтня. Тоді 37-річний воїн 92-ї бригади Роман Полтавець приїхав із Харківщини до Львова за протезом.

“У мене надії не було, що я назад буду їхати на своїх ногах, я відчую себе повноцінною людиною, я так само можу йти біля якоїсь людини і я не буду гіршим за неї, теж буду йти на своїх. Незважаючи на те, що в мене протез, я йтиму на своїх ногах”, – каже військовослужбовець ЗСУ Роман Полтавець.

Ногу Роман втратив на війні. Захищати Батьківщину пішов у перший день повномасштабного вторгнення. На Харківщині в червні, коли ворог наступав, підрозділ Романа потрапив у пастку. Чоловік побачив розтяжку і пропустив побратимів повз неї, чим урятував їм життя, а сам невдало відступив на крок.

“Я встав трішки в сторону, бо там так незручно, кущі були, і почали по одному хлопці, я їм почав показувати, то вони пішли, пішли і крайній переді мною, наш доктор був, з нашої, він переступає, відходить, і я за ним переступаю, проходжу декілька метрів і почув вибух. Задзвеніло в мене в вухах. Я розумію, що в мене вже нога відлетіла. “Як ти себе відчуваєш? Свідомість не втрачаєш?”. Кажу та нє, не втрачаю, все адекватно”, – розповідає військовослужбовець ЗСУ Роман Полтавець.

Евакуювали Романа побратими. Під час артобстрілу, ризикуючи життями, воїни тягли пораненого до найближчого села.

“Просив хлопців, киньте мене, залишіть, йдіть самі. Мої побратими, з якими неодноразово був і на змінах і на цьому, вони мене не кинули, несли мене, їм тяжко було”, – згадує військовослужбовець ЗСУ Роман Полтавець.

У лікарні Чугуєва Роману ампутували ногу. Про тяжке поранення та ампутацію він зізнався дружині лише на 3-й день і боявся, що кохана його покине. Натомість жінка приїхала в лікарню та доглядала за ним. У шпиталях Роман провів майже три місяці.

“Коли я на милицях був вдома, то Лєна, будь ласка, те, Лєна, те. І вона, в неї уроки, але ж і розуміє, що і мені треба допомогти зайти в лікарню, звозить у лікарню. Завжди поряд зі мною, як з малою дитиною. Бо поки був на милицях, то як з малою дитиною”, – розповідає військовослужбовець ЗСУ Роман Полтавець.

Тепер усе це у минулому. Нині Роман ходить на протезі. Сам може подбати про себе, без сторонньої допомоги.

“Я зразу не повірив, що так швидко. І рівно за тиждень мені принесли все відкаліброване, я став і пішов відразу”, – каже військовослужбовець ЗСУ Роман Полтавець.

Протез Роману встановили у Львові, у реабілітаційному центрі “Незламні”. Нині чоловік тут проходить реабілітацію.

Після реабілітації Роман планує волонтерити, щоби допомагати своїм побратимам та бути корисним Батьківщині.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Читайте також: Незламний полк: “азовці” розповіли про полон, реабілітацію та повернення на фронт – подробиці

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *