“Територіальний компроміс – це вихід України на кордон 1991 року”: Резніков відкинув можливі поступки росії

Міністр оборони наголосив, що питання “компромісів” можна обговорювати лише після того, як рашисти виведуть всі війська та виплатять репарації

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив про те, що Україна послідовно визволятиме всі свої території, включаючи Крим. Про це Резніков сказав в ефірі DR Denmark, передає “РБК-Україна“.

За його словами, для початку Україна має спочатку стабілізувати фронт, аби далі Генштаб зміг обрати найбільш сприятливі напрямки та способи для контрнаступу.

“Контрнаступ нам необхідний для визволення територій, саме тому ми його анонсували як факт. Наші люди й партнери чекають на активні дії, наші партнери повинні знати, що нам для активних дій потрібно більше зброї. Наша головна мета – це визволення всіх тимчасово окупованих територій у межах 1991 року. Включно з Херсоном, Маріуполем, Бердянськом, Луганськом, Донецьком, і, звичайно, Кримом”, – зазначив Резніков.

Міністр наголосив, що про “компроміси” з росією можна буде говорити тільки тоді, коли Україна матиме стабільну підтримку від західних союзників та розуміння безпекової архітектури на майбутні роки.

“Компроміс можливий, лише коли росіяни виведуть війська з території України й обговорюватиметься питання сусідства між країнами після визволення територій. Вони повинні будуть заплатити репарації за всю зруйновану інфраструктуру та всіх убитих українців – за вбивства, зґвалтування, тортури й усі злочини. Територіальний компроміс – це вихід України на кордони 1991 року”, – наголосив Резніков.

Нагадаємо, раніше в ОП наголосили, що Україна ніколи не піде на територіальні поступки у війні

Як повідомляв 5.UA, 82% українців не готові на територіальні поступки для завершення війни

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *