Терор у Дніпрі, балістичні ракети по Києву, Соледар тримає оборону – про 325-й день повномасштабної війни (Відео)

Минулої доби негативно живими стали ще понад пів тисячі окупантів

Два тижні для новорічної паузи – і ворог зібрав запас ракет для нового акту масованого терору. І, вперше за довгий час – завдав ударів по столиці із зенітно-ракетних систем С-300 чи С-400. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. А потім – продовжив атаку крилатими та керованими авіаційними ракетами. Із 38 ворожих пусків – сили оборони збили 25 ракет. У столиці минулося без уражень критичної інфраструктури. Але є влучання в інших містах. Про ракетний терор, а ще про британські танки, передачу яких уже офіційно підтвердив уряд Королівства, і ще про Соледар, де досі майорить український прапор, а наші “Хаймарси” нищать вагнерівців десятками – дивіться хроніку подій 325-го дня великої війни з Росією у матеріалі Олексія Пасака. 

Країна-гній, країна-ворог, країна не варта існування. росія знову завдала масованої ракетної атаки по мирних українцях. Найвищий прояв тероризму – влучання у звичайну житлову багатоповерхівку у Дніпрі.

Вщент зруйновані два під’їзди, на місці частини будинку – суцільна діра. Більшість мешканців у вихідній день були вдома. І опинилися під завалами бетону та металевих конструкцій.

Міський голова Дніпра повідомив, що рятувальна операція триватиме усю ніч. Район влучання повністю знеструмлений і відімкнений від систем життєзабезпечення. У лікарнях десятки поранених, серед них і діти. Є і загиблі люди.

російські людожери горітимуть у пеклі. Але до дня перемоги – українцям треба буде тримати удар окупантів. Крім Дніпра, ракетні прильоти у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській Областях. Жителі столиці та Київщини почули низку вибухів ще зранку, за кілька годин до оголошення масштабної повітряної тривоги.

Але зранку виття сирен у Києві не почули. Адже ворог після довгої паузи знову почав бити балістичними, а не крилатими ракетами. Про це “5 каналу” розповіли у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

“Це були ракети, які летіли по балістичній траекторії. Отак покажу на руках. Отак вона злітає, отак стартує із землі. Ви бачили, як стартує ракета. Вона летить, залітає в космос, в стратосферу і вже звідти вона опускається на свою ціль. Тобто знищити таку ракети наявними на озброєнні засобами не є можливим на сьогоднішній день”, – повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Україні потрібно більше комплексів ППО. І більше наступального озброєння, щоб швидше розбити російську навалу. Захід поволі, але усвідомлює це. Від заяв ЗМІ до офіційного підтвердження. Британський прем’єр Ріші Сунак під час розмови з Володимиром Зеленським підтвердив, що Сполучене Королівство незабаром передасть ЗСУ найбільш броньовані танки, які є у країнах НАТО – панцерники Challenger. А також і артилерійські системи. Говорили й про необхідність інших країн-партнерів посилити українське військо танками Leopard. Тож хороші новини варто чекати вже наприкінці наступного тижня, на черговій зустрічі у форматі Рамштайн.

І вся ця техніка знадобиться ЗСУ. Для визволення територій, окупованих від 2014-го. І тих, де російське недовійсько опинилося нещодавно – і тимчасово. У міноборони повідомили, що українські воїни продовжують жорстокі бої за Соледар.

Ворог продовжує свою традиційну практику – там, де тимчасово зайняв вулицю чи квартал – починається депортація цивільних, буцімто, під виглядом гуманітарної місії. В Донецькій обласній військові адміністрації зауважили, що в Соледарі досі лишається понад пів тисячі людей. А до великої війни Соледарська громада налічувала 20 тисяч. Скільки ж тисяч росіян довелося вкласти в землю під час штурмів міста?

“Були дуже великі втрати у них. І вони йдуть якби хвилями. Наступають хвилями. Можна сказати по трупам один одного йдуть”, – розповів військовослужбовець ЗСУ Вадим.

Втрат у ворога не меншає. Минулої доби негативно живими стали ще понад пів тисячі окупантів, також знищено ще 6 танків і стільки ж бойових броньованих машин, 4 артилерійські системи, один комплекс протиповітряної оборони ворога, дві одиниці спецтехніки та 13 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще 2 безпілотники.

А поки росіяни намагаються вихвалятися так званими перемогами у Соледарі – наші бійці нагадують, що будь-яке тактичне просування, як і окуповані території – для ворога лише тимчасове явище. І на кожну зайняту ним будівлю – обов’язково знайдеться свій “Хаймарс”.

Олексій Пасак, “5 канал”

Нагадаємо, під час ракетної атака росіяни поцілили у багатоквартирний будинок в Дніпрі. У ДСНС повідомили, що з–під завалів врятували вже 15 людей. У Дніпропетровській ОВА повідомили про загиблих та потерпілих.

Як повідомляв 5.ua, зафіксовано два “прильоти” ворожих ракет в об‘єкт критичної інфраструктури в Харківській області. 

Нагадаємо, майже три години тривала масована ракетна атака по Україні. Росіяни знову цілили в об’єкти критичної інфраструктури.

Як повідомляв 5.ua, українським військовим вдалось збити мінімум 10 ракет, які росіяни запустили по території України у суботу, 14 січня.

Нагадаємо, на Миколаївщині, Вінниччині та Одещині працює ППО. На Львівщині працює ППО

Також, під час ворожого масованого ракетного удару засобами протиповітряноі оборони над Одещиною було збито чотири крилатих ракети.

Як повідомляв 5.ua, у зв’язку з ракетною загрозою в столиці введені екстрені відключення світла.

Нагадаємо, під час повітряної тривоги ворог знову завдав ракетних ударів по енергетичному об’єкту в Івано–Франківській області.

Як повідомляв 5.ua, завдяки ефективній роботі ППО в Києві недопущено ураження об’єктів критичної інфраструктури.

Також, три ракетоносії із загальним залпом 20 ракет “Калібр”. Стільки ворожих кораблів зараз перебувають на бойовому чергуванні в Чорному морі. 

Читайте також: Обстріл Харкова та Запоріжжя – які регіони опинилися під російським вогнем вночі

Як повідомляв 5.UA, рашисти атакували об’єкти критичної інфраструктури Києва ракетами

Нагадаємо, що у Київській ОВА пояснили причину ранкових вибухів у столиці

Також у Генштабі опублікували свіжі втрати ворога.

Дивіться також: Чому у Києві НЕ було тривоги?

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *