Тисячі українців зустрінуть Новий рік у полоні: родичі закликають обміняти “всіх на всіх” – подробиці (Відео)

Серед полонених багато й медиків із Маріуполя

Тисячі українців зустрінуть Новий рік у полоні. Їхні рідні вже не один місяць борються, щоби повернути своїх захисників додому. Звертаються до міжнародної спільноти, проводять акції та закликають обміняти “всіх на всіх”. З родинами, чиї близькі потрапили до рук рашистів, поспілкувався журналіст “5 каналу” Віталій Залевський.

Так дев’яносто п’ята бригада знищувала ворожу колону, яка сунула в Україну. До цієї бригади пішов і чоловік Ірини Латиш. Військовослужбовець відбивав штурм Київщини, де і потрапив у полон до рашистів.

“За інформацією тих хлопців, яких звільнили, вони говорять, що Євгена не обміняли, тому що в нього були свіжі забої, свіжі гематоми яскраві”, – каже дружина військовополоненого Ірина Латиш.

У руках окупантів не тільки військовослужбовці, а й цивільні. На цих фото підприємець із Маріуполя Іван Гончар. Кілька тижнів він жив із родиною у підвалі. А коли спробував евакуюватися, чоловіка вивезли до росії.

“Вони спасалися. Хотіли вийти через росію. В Європу або через Європу в Україну. І там його затримали. Саме на російському кордоні”, – зазначає брат полоненого, учасник ГО “Цивільні в полоні” Ілля Гончар.

Серед полонених багато й медиків із Маріуполя, які рятували поранених бійців та цивільних жителів.

“Були направлені медики не тільки військові, але й цивільні: це санітарки, це фельдшера, це медсестри, це професійні лікарі”, – зауважує  дружина військовополоненого, представниця військових медиків Маріуполя Світлана Богданенко.

Чоловік Світлани Богданенко теж медик. Жінка говорить, що він був у самому пеклі Маріуполя. росіяни взяли його в полон на заводі Ілліча.

“Його чекає маленький син, якого він вже не бачив рік і 3 місяці. З цього часу він вісім із половиною у полоні”, – каже дружина військовополоненого, представниця військових медиків Маріуполя Світлана Богданенко.

За цей час рідні полонених об’єдналися в громадські організації. Вони закликали міжнародну спільноту та всіх причетних до обмінів, допомогти їм визволити рідних. Кажуть, що інформацію про своїх близьких найчастіше дізнаються лише від звільнених із полону українців.

“Ніхто з нас не покладає рук. Ми шукаємо шляхи, як повернути наших рідних. З цією думкою кожен з нас прокидається вранці, а ввечері засинає”, – наголошує Ілля Гончар.

“Те, що працювало раніше, не працює в тих умовах, які є зараз. Це стосується не всіх організацій, а конкретно ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста”, – переконує дружина військовополоненого, учасниця ГО “Вояцький Визвіл” Нора Сторожук.

Рідні переконані, їхні захисники повернуться додому, і зроблять усе, щоби це сталося швидше.

Віталій Залевський, Олексій Тищенко, “5 канал”

Нагадаємо, визволені з полону захисники “Азовсталі” зустрілися із своїми родинами в Туреччині.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою: пресконференція полку “Азов”.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *