Тихий і малопомітний для ворожих БПЛА: як двоє механіків збирають байки для ЗСУ ‒ сюжет (Відео)

Заряджається він три-чотири години до повного заряду

Електроцикли для ЗСУ. Механіки у гаражах Троєщини збирають електричні байки, аби бійці могли швидко знищувати ворогів та лишатися непоміченими. Створили таких два, і один уже служить на фронті. 

Mechanics united ‒ місце, де люблять авто і мотоцикли. Співзасновники майстерні Олександр та Євген до 2014 року разом працювали в Донецьку. Коли розпочалася війна, Олександр пригадує гелікоптери, які летіли тоді в бік Донецького аеропорту.

“Я дуже яскраво пам’ятаю як це було, бо в мене будинок був розташований біля Донецького аеропорту. І саме над моїм домом пролітали військові гелікоптери і стріляли безпосередньо по аеропорту, коли його захопили сепаратисти”, ‒ пригадує співзасновник майстерні Mechanics united Олександр.

Пізніше, коли залишатися ставало дедалі небезпечніше, разом із майбутньою дружиною Олександр виїхав із Донецька. Не залишився у тимчасово окупованому місті і Євген. У Києві напарники продовжили улюблену справу ‒ влаштувалися у мотоциклетну майстерню. А згодом відкрили власну. Олександр реставрував авто та мото. А напарник взявся за електротранспорт.

“І він почав розробляти свої власні електричні велосипеди, мотоцикли, а я продовжив працювати зі звичайним мотоциклами та автівками”, ‒ додав Олександр.

Сарафанне радіо і розголос допомогли справі розвиватися, однак події 24 лютого вдруге змусили евакуюватися.

“Ми вирішили, що безпека наших сімей вона понад усе і, в першу чергу, ми вивезли: Євген вивіз свою сім’ю, я вивіз свою сім’ю. Потім деякий час знаходилися з ними, а вже потім повернулися і почали працювати”, ‒ запевнив Олександр.

І працювати було над чим. Першими закрили замовлення від клієнтів, які потребували мотоциклів для волонтерської роботи. Згодом до майстрів звернувся старий знайомий ‒ пішов на фронт і в лавах ЗСУ він потребував швидкого транспорту із можливістю тихого відходу. Напарники виконали замовлення ‒ створили електричний байк. Він проїжджає на одній зарядці більше ста 100 зі швидкістю до 60-63 кілометрів за годину. Заряджається він три-чотири години до повного заряду. Тихий, прохідний і найважливіше малопомітний для ворожих дронів. Електроцикл передали у бригаду свого знайомого. Здатний заряджатися від розетки, генератора та навіть повербанка ‒ він незамінний для виконання бойових завдань. Попит на такі, каже Олександр, лише зростатиме.

“Це для підрозділу Макса ми робимо другий електроцикл вже. А є ще попередня домовленість на ще декілька зразків до інших підрозділів. Тобто така потреба є. І я вважаю, що надалі буде зростати, бо це, насправді, такий же розхідний матеріал як і автівка”, ‒ підсумував Олександр.

Потужності майстерні напарників протягом усього часу повномасштабного вторгнення працюють на потреби фронту та волонтерів. Співзасновник розповідає, що нині замовлень на реставрацію менше, тож кошти для виконання робіт зі створення нових електроциклів для ЗСУ збирають спільним коштом. Долучитися можуть усі за зазначеними реквізитами на сторінці Mechanics united. Мета цього збору ‒ 66 666 гривень на ще 2 електроцикли.

Назар Войтенков, Олексій Іванченков, “5 канал”

Читайте також: Герої дитячої книжки пес Кокс та його друг Рейтер збирають гроші на автівку для ЗСУ: подробиці 

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *