“Традиційна картина”: на деокупованій Херсонщині виявлено катівні окупантів – МВС (Відео)

Найближчими днями, коли дозволить безпекова ситуація, працівники ЗМІ будуть допущені до цих місць

На звільненій території Херсонщини виявлено катівні окупантів, зокрема у відділках поліції. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в ефірі телемарафону.

“Ми спостерігаємо традиційну картину для деокупованих територій – на території поліцейських управлінь широко використовувалися так звані катівні, людей тримали в абсолютно нелюдських умовах, розстрілювалися гуманітарні конвої. Я вже мовчу про десятки майнових злочинів окупантів проти мирного населення”, – розповів Єнін.

На прохання уточнити місця розташування виявлених катівень Єнін зазначив, що найближчими днями, коли дозволить безпекова ситуація, працівники ЗМІ будуть допущені до цих місць.

Водночас на питання про наявність на Херсонщині масових поховань, таких як у Бучі та Ізюмі, заступник міністра сказав: “Наразі зарано говорити про це. Але, за звичною практикою, як тільки ми встановлюємо місця масових поховань, ми відразу робимо все можливе для ідентифікації тіл і належного документування воєнних злочинів”.

Нагадаємо, визволені з полону українки розповіли про тортури в катівнях рф – як ошпарювали окропом і поводилися гірше, ніж звірі.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео на тему:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *