Треба зробити все можливе для того, щоб закінчити війну в цьому році перемогою України – Порошенко (Відео)

Лідер партії “ЄС” наголосив: ми маємо викинути росіян з української землі

Петро Порошенко в інтерв’ю з Ларисою Губіною на “5 каналі” сказав, що треба зробити все можливе для того, аби закінчити війну в цьому році перемогою України. Про це повідомляє пресслужба партії “ЄС”.

Порошенко розповів, що під час численних поїздок Україною люди найчастіше запитують, коли закінчиться війна. 

“Питають жінки, які не можуть відвести дітей до школи, бо не готові ризикувати життям своїх дітей у зв’язку з можливим прильотом ракети російських варварів. Вони розриваються, бо з одного боку хочуть бути з родиною в Україні, і це ще одна притаманна риса українців, а з іншого боку вони чітко розуміють, що треба забезпечити освіту дітей”, – сказав лідер партії “ЄС”.

“Інші залишилися без роботи і чітко розуміють, що в умовах війни ситуація з цим не передбачає оптимізму. Треті, які приїхали поспілкуватися з батьком, коли в дітей, яких вони вивезли, канікули, а зараз треба покидати Україну. Виснажує війна, висмоктує, вичавлює останні сили”, – зазначив Порошенко.

“Тому наша позиція принципова – ми маємо закінчити війну цього року, ми маємо викинути через контрнаступ росіян з української землі”, – наголосив п’ятий президент.

“Кожен зараз має стати солдатом і робити те, що він може. Можеш йти воювати, призвали тебе – воюй. Не воюєш – допомагай благодійництвом. Не маєш чим – будь волонтером. Не можеш волонтерити – працюй в шпиталі, в центрах допомоги. Не можеш і цього чи перебуваєш за кордоном – допоможи волонтерським організаціям гривнею. Ми всі зрозуміли, що ми всі солдати, і кожен має робити на своєму місці все, щоб наблизити кінець війни”, – підсумував Порошенко.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *